Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Γονείς Δημοτικού Σχολείου Τρανόβαλτου: «Ετοίμαζαν συνδιδασκαλία Α & Β τάξης. Αναληθής η δήλωση της κ. Δριτσέλη»

Μια μητέρα της Β΄τάξης του Δημοτικού Σχολείου Τρανόβαλτου Ν. Κοζάνης, από την οποία αποσπάστηκε μια εκπαιδευτικός και τοποθετήθηκε στο πολιτικό γραφείο της κ. Παναγιώτας Δριτσέλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Τρικάλων, καθώς και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Τρανόβαλτου, ο οποίος τελεί και χρέη προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Τρανόβαλτου, δέχτηκαν να μιλήσουν επώνυμα στο trikalanews.gr και ρίχνουν περισσότερο φως στο θέμα που έχει απασχολήσει το Πανελλήνιο.

Απαντούν επίσης στη δήλωση της βουλευτού κ. Π. Δριτσέλη και απαιτούν να καλυφθεί γρήγορα η κενή θέση της δασκάλας.

Η κυρία  Θεοδώρα Τερνενοπούλου, μητέρα ενός από τα 7 παιδιά της Β΄τάξης και ενός από τα 3 παιδιά που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες στην συγκεκριμένη τάξη που έμεινε αιφνίδια χωρίς δασκάλα, λέει: «Αναληθής και παραπλανητική είναι η δήλωση της βουλευτού. Φυσικά και διαταράχθηκε η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου. Αν δεν βγάζατε το θέμα στην δημοσιότητα στο trikalanews.gr κι αν δεν λάμβανε τέτοια μεγάλη δημοσιότητα από ΜΜΕ της Αθήνας, είχαν σκοπό να κάνουν συνδιδασκαλία της Α’ και Β΄τάξης και όχι να καλύψουν το κενό με νέο εκπαιδευτικό. Αυτό είχαν απαντήσει στην διευθύντρια του σχολείου από την Πρωτοβάθμια όταν ενημέρωσε την Πέμπτη 18/10 για το κενό που δημιουργήθηκε με την απόσπαση της δασκάλας. Έτσι το 6θέσιο Δημοτικό Σχολείο Τρανόβαλτου, θα λειτουργούσε με 5 δασκάλους. Μετά το σάλο, υποσχέθηκαν ότι θα στείλουν  δασκάλα. Θα δούμε αν γίνουν πράξη τα λόγια τους».

Συνεχίζοντας η κ. Θ. Τερνενοπούλου, επισημαίνει: «Είμαι η μαμά του παιδιού με την δυσπραξία. Το παιδί μου, βάση νόμου, δεν δικαιούται παράλληλη στήριξη, ούτε εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής, νομίζω όμως ότι δικαιούται να βρίσκεται σε μια τάξη που θα έχει την δική της δασκάλα. Απαιτώ ως μάνα, το καλύτερο για το παιδί μου. Δεν δέχομαι συνδιδασκαλία, όπως είχαν αποφασίσει να κάνουν. Όποιος θέλει, εδώ είμαστε. Ας έρθει να δει πώς εξελίσσονται εδώ τα πράγματα. Ποιες είναι οι μαθησιακές δυσκολίες αυτής της τάξης. Και θα το ξαναπώ. Απαιτώ δασκάλα στην τάξη του παιδιού μου. Είναι αδιανόητο και που το σκέφτηκαν να γίνει συνδιδασκαλία με την Α΄ τάξη σε ένα τέτοιο τμήμα με ιδιαιτερότητες. Είναι απαράδεκτο»

•    Σύμπτωση απόψεων Βουλευτού Τρικάλων ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Δριτσέλη – Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δ. Μακεδονίας

Ο  κ. Γιάννης Τζιδημόπουλος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Τρανόβαλτου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, με τον οποίο όταν επικοινωνήσαμε τον βρήκαμε να δουλεύει στο χωράφι του και από εκεί έκανε τις δηλώσεις του, τόνισε:  «Η κυρία Δριτσέλη κάτι έπρεπε να πει. Έπρεπε να υπερασπιστεί την θέση της. Τι θα έλεγε; Ότι έκανε ατόπημα; Ότι άφησε την τάξη χωρίς δασκάλα; Για ποια ιδιοτελή συμφέροντα μιλά; Οι γονείς τι συμφέροντα μπορεί να έχουν; Συμφέρον είναι να θέλουν δάσκαλο για τα παιδιά τους; Όσο αφορά το θέμα της διατάραξης ή μη, της εύρυθμης λειτουργίας, ίσως να περίμενε να πει πρώτα την άποψη του επί του θέματος ο Διευθυντής της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης που και εκείνος κάπως έτσι τοποθετήθηκε  όπως η βουλευτής, ότι δεν έγινε τίποτα. Η αλήθεια είναι ότι αναστατώθηκε η τάξη, ολόκληρο το σχολείο και μεγάλη δυσαρέσκεια επικρατεί στο χωριό αλλά και στα γύρω χωριά από τα οποία έρχονται μαθητές».

•    Εναλλαγές δασκάλων σε ευαίσθητη τάξη μαθητών «Οφείλει ως εκπαιδευτικός η κ. Δριτσέλη να γνωρίζει τις δυσκολίες»

Τέλος, η κ. Θεοδώρα Τερνενοπούλου, καταλήγει, υπογραμμίζοντας: «Διάβασα με προσοχή την απάντηση της κυρίας Δριτσέλη, η οποία μιλά για ιδιοτελή κίνητρα, στοχοποίηση εκπαιδευτικών στο βωμό μικροσκοπιμοτήτων, επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα περί διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου τα οποία δεν ανταποκρίνονται επ’ ουδενί στην πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν ιδιοτελή κίνητρα, δεν υπάρχει κανένα συμφέρον. Εάν αυτό το θέμα δημιουργούνταν στην περιφέρεια την δική της, θα άρεσε στην κ. Δριτσέλη; Έρχεται και αποσπά έναν εκπαιδευτικό από την δική μας περιφέρεια, δημιουργεί τέτοια αναστάτωση, σε ένα χωριό που βρίσκεται αρκετά μακριά από τα αστικά κέντρα και λέει και λόγια από πάνω;

Φυσικά και διαταράχθηκε η εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και είναι ακόμα διαταραγμένη. Μάθημα κάνει στην τάξη η διευθύντρια και άλλοι δάσκαλοι. Υπάρχουν εναλλαγές δασκάλων σε μια ευαίσθητη τάξη, από άποψη ηλικίας, αλλά και μαθησιακών προβλημάτων των μαθητών. Αν αυτό δεν είναι διατάραξη της εύρυθμης λειτουργίας του σχολείου, τότε τι είναι;

Και εννοείται ότι σαν εκπαιδευτικός η ίδια, οφείλει να γνωρίζει, ότι αυτά τα παιδιά με τις μαθησιακές δυσκολίες, έχουν ανάγκη την μια και δική τους δασκάλα και δεν τους κάνουν καλό οι εναλλαγές δασκάλων.

Αν δεν γνωρίζουν, αν δεν αισθάνονται τα προβλήματα που δημιουργούν κι αν δεν παίρνουν την ευθύνη των πράξεων τους, τότε είναι ανίκανοι να βρίσκονται στις θέσεις που βρίσκονται.

Παραπλανητικά – όπως επικαλείται η κ. Δριτσέλη  – δεν είναι όσα γράφτηκαν και είναι αλήθεια, παραπλανητικά και αναληθή είναι όσα εκείνη λέει στην δήλωσή της».

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή