Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η τεράστια παρακαταθήκη του χθεσινού συλλαλητηρίου

Το χθεσινό συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών στο Σύνταγμα, στο οποίο μαζί με εκατοντάδες Τρικαλινούς συμμετείχα ενεργότατα, θα μείνει στην ιστορία της Ελλάδας για τέσσερις λόγους:

1. Ήταν το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ συλλαλητήριο που έγινε σ’ αυτή την χώρα, όπως πράγματι ήταν και οι προβλέψεις των διοργανωτών! Ανεξαρτήτως της αριθμητικής καταμέτρησης (και βεβαίως της φαιδρής ανακοίνωσης της ΕΛ.ΑΣ. που κάνει λόγο για… 60.000 διαδηλωτές), ΠΟΤΕ άλλοτε δεν υπήρξε πολιτική συγκέντρωση με επίκεντρο την πλατεία Συντάγματος, όπου οι διαδηλωτές να φθάνουν μέχρι το Πολεμικό Μουσείο επί της Βασιλίσσης Όλγας, μέχρι την Ομόνοια επί των οδών Σταδίου και Πανεπιστημίου, μέχρι τις Στήλες του Ολυμπίου Διός επί της Αμαλίας και Φιλελλήνων και μέχρι το Μοναστηράκι επί των οδών Μητροπόλεως, Ερμού και Καραγεώργη Σερβίας. Και μάλιστα με μια πυκνότητα που σε όλες τις προαναφερόμενες οδούς ο κόσμος δεν μπορούσε να διέλθει.

2. Κατέδειξε, με τη μαζικότητα, τον παλμό, τη νεανικότητα, την υπερκομματική συμμετοχή, πως ο ελληνικός λαός, στη ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ του πλειοψηφία, όχι μόνο συστρατεύεται ενάντια στη παραχώρηση της Μακεδονίας, αλλά και συμμετέχει ενεργά στα πολιτικά δρώμενα απέναντι στο πολιτικό σύστημα και τις ψευδοελίτ της χώρας. Ποτέ άλλοτε στα τελευταία χρόνια δεν ήταν τόσο έντονη και ισχυρή η ρήξη ανάμεσα στο λαϊκό σώμα και το «κατεστημένο».

3. Αποκάλυψε την κατάλυση κάθε έννοιας δημοκρατίας και δημοκρατικής νομιμότητας, με τα απίστευτα καραγκιοζιλίκια που συμβαίνουν στη Βουλή, με τη παραβίαση κάθε συνταγματικής τάξης γύρω από τη ψήφιση αυτής της επαίσχυντης συμφωνίας: Άρνηση δημοψηφίσματος, επικύρωσή της με 151 αντί για 180 βουλευτές, προώθηση για αποδοχή ενός Συντάγματος που δεν έχει επικυρωθεί από τον Πρόεδρο των Σκοπίων, και βέβαια όλα αυτά με αποκορύφωμα τις επιθέσεις ενάντια στο μεγαλύτερο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.

4. Με την παρουσία της Αφροδίτης Μάνου ως ομιλήτριας διεφάνη η πλήρης ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ της κυβέρνησης του Σύριζα (και των κάθε λογής αποστατών) από το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας, ακόμη και από καλλιτέχνες ή διανοούμενους μου μέχρι προχθές ήταν φίλα προσκείμενοι στην χαβιαροαριστερά του Τσίπρα. Και μόνο το γεγονός ότι ανάμεσα στους υπογράφοντες καλλιτέχνες στο κάλεσμα της Επιτροπής για την διενέργεια ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ για την συμφωνία των Πρεσπών διακρίνουμε τα ονόματα των Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλη Γερμανού, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Μανώλη Μητσιά και πολλών άλλων, δείχνει το μέγεθος της εν λόγω απομόνωσης.

Να συμπληρώσω επιπλέον ότι τον τελευταίο χρόνο (μετά την έκρηξη των συλλαλητηρίων για την ελληνικότητα της Μακεδονίας) το κυβερνών κόμμα απώλεσε σταδιακά την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, την μαθητιώσα νεολαία (με τις μαζικές καταλήψεις του Φθινοπώρου) και το «πεζοδρόμιο» τόσο στην ΔΕΘ όσο και στο χθεσινό συλλαλητήριο.

Και μπορεί τόσο η κυβέρνηση όσο και η υπουργός… Προστασίας του Πολίτη να βαυκαλίζονται θεωρώντας ότι πέτυχαν να πνίξουν το συλλαλητήριο στα δακρυγόνα και στα χημικά, όμως η πραγματικότητα είναι ότι ΟΥΔΕΙΣ διαδηλωτής (νέοι, γυναίκες, παιδιά ή ηλικιωμένοι) δεν αποχώρησαν πανικοβλημένοι από το Σύνταγμα και τους παρακείμενους δρόμους! Αντίθετα αρκετές ώρες μετά αποχωρώντας οι πολίτες βρήκαν την ευκαιρία οι σύγχρονοι ΕΚΟΦίτες, οι κουκουλοφόροι παρακρατικοί του Τσίπρα να ξεσπάσουν κατά μόνας σε πολίτες με ελληνικές σημαίες στην οδό Πατησίων, στην Ακαδημίας (όπου μαχαίρωσαν διαδηλωτή) και στην Ομόνοια…

Το συλλαλητήριο της 20ής Ιανουαρίου είναι η τομή και η έναρξη του αγώνα για τη σωτηρία της πατρίδας μας. Είναι το έναυσμα για την σάρωση όλων εκείνων των ιδεολογιών και των οικονομικών πολιτικών που οδήγησαν στην προδοσία της Μακεδονίας και προοιωνίζονται νέες εθνικές καταστροφές, στην Κύπρο, το Αιγαίο και τη Θράκη.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή