Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η DS AUTOMOBILES ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΠΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΟ PODIUM ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΤΟ ΜΑΡΟΚΟ

Πρώτη διπλή παρουσία της DS Automobiles στο podium για φέτος! Ο Felix da Costa πήρε την πρώτη του νίκη με την ομάδα, ενώ την ίδια στιγμή, στην τρίτη θέση του αγώνα τερμάτισε ο team-mate του Jean-Éric Vergne.  Το αποτέλεσμα αυτό στο E-Prix του Marrakesh, φέρνει στην πρώτη θέση μεταξύ των ομάδων την DS Automobiles και τον Antonio Felix da Costa στην κορυφή της κατάταξης των οδηγών.

Στον 5ο γύρο του Πρωταθλήματος ABB FIA Formula E φάνηκε μεγαλειωδώς η πολύ καλή δουλειά που γίνεται με το μονοθέσιο DS E-TENSE FE20 και τους κορυφαίους οδηγούς της ομάδας DS Automobiles. Ο Antonio Felix da Costa που ξεκίνησε από την pole position τον αγώνα στο Μαρόκο, κατέκτησε την πρώτη του νίκη με την ομάδα, ενώ ο team-mate του Jean-Éric Vergne, που πήρε εκκίνηση από την 11η θέση της κατάταξης, τερμάτισε στην 2η θέση(!) – διπλασιάζοντας την παρουσία της DS Automobiles στο podium των νικητών – αν και λόγω των κανονισμών της Formula E περί της ενεργειακής διαχείρισης, έχασε μια θέση και πήρε τους βαθμούς της 3ης θέσης.

“Δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος από όσο είμαι σήμερα με την επίδοση των οδηγών μας αλλά και ολόκληρης της ομάδας. Οι ακούραστες προσπάθειες όλων, έχουν φέρει στις πρώτες θέσεις των δύο κατατάξεων, για τους οδηγούς και τις ομάδες, με τοn JEV να επιστρέφει στη διεκδίκηση ενός ακόμα τίτλου. Αυτό που πρέπει να διασφαλίσουμε είναι πως θα διατηρήσουμε αυτή τη δυναμική, μέχρι και τους τελευταίους αγώνες της σεζόν στο Λονδίνο.”

“Χάρη στην υπέροχη αυτή νίκη του Antonio αλλά και την εκπληκτική 3η θέση του Jean-Éric έχουμε τώρα την πρώτη θέση και στα δύο Πρωταθλήματα! Η ομάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο από τον αγώνα του Mexico έως και σήμερα, κάνοντας πολύ φιλόδοξες αλλαγές στο μονοθέσιο DS E-TENSE FE20, με τις οποίες καταφέραμε να πετύχουμε όλους μας τους στόχους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλη την ομάδα και τους οδηγούς μας για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν σήμερα. Το Λονδίνο είναι ακόμα αρκετά μακριά, αλλά όπως έχω πει από την αρχή της σεζόν, είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τους τίτλους μας και έχουμε τον τρόπο για να πετύχουμε το στόχο μας.”

“Είμαι ευτυχισμένος, τόσο για την κατάκτηση της pole position, όσο και για τη νίκη στον αγώνα! Είμαστε σίγουρα μέσα στους στόχους που έχουμε θέσει από την αρχή της σεζόν και ένα ακόμα στοιχείο που με ικανοποιεί ιδιαιτέρως, είναι το ότι η ομάδα ανταποκρίνεται ιδανικά στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, δείχνοντας πόση «δίψα» έχουν όλοι στην ομάδα για να κάνουμε όσο το δυνατό περισσότερες νίκες. Τα δύο αυτοκίνητα στο podium μετά από μια τόσο δύσκολη ημέρα (σ.σ. Σάββατο) είναι ένα πραγματικά εξαιρετικό επίτευγμα. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την ομαδική δουλειά που κάναμε σήμερα.”

“Αυτό ήταν το δυσκολότερο σαββατοκύριακο που έχω περάσει στην καριέρα μου στην Formula E μέχρι σήμερα. Ανεξάρτητα από αυτό, πρέπει να πω πως η ομάδα έκανε εξαιρετική δουλειά με το μονοθέσιο, προετοιμάζοντάς το κατάλληλα για να μπω και να αισθανθώ πολύ όμορφα, παρά το γεγονός πως έχασα το FP1 την προηγούμενη ημέρα. Έκανα πολύ καλό γύρο κατάταξης και στη συνέχεια είχα το ρυθμό που χρειαζόταν για να διακριθώ. Κάποια στιγμή ρώτησα το μηχανικό μου και μου είπε πως είμαι στην 4η θέση. Στη συνέχεια ο τερματισμός ήταν πάρα πολύ δυνατός συναισθηματικά για μένα και ένιωσα εκπληκτικά που επέστρεψα στις διακρίσεις τερματίζοντας τον αγώνα στο podium. Τώρα χρειάζομαι λίγο χρόνο για να προετοιμαστώ ιδανικά για τον επόμενο αγώνα.”

Στέφανος Σιμωτάς

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή