ΠρωτοσέλιδαΤα νέα της πόλης

Η ισορροπημένη διατροφή στο επίκεντρο επιτυχημένης ημερίδας στα Τρίκαλα

16 Oct 2022
Η ισορροπημένη διατροφή στο επίκεντρο επιτυχημένης ημερίδας στα Τρίκαλα

Τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή στο πλαίσιο της προσπάθειας για απόκτηση ή διατήρηση καλής υγείας, ανέδειξε η ημερίδα

Τη σωστή και ισορροπημένη διατροφή στο πλαίσιο της προσπάθειας για απόκτηση ή διατήρηση καλής υγείας, ανέδειξε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (στις 16 Οκτωβρίου κάθε χρόνου).
Το Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2022 στο Πνευματικό κέντρο του Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης» ο Δήμος Τρικκαίων και το τμήμα Διαιτολογίας – Διατροφολογίας της ΣΕΦΑΑΔ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας συνδιοργάνωσαν την ημερίδα, με στόχο το να ενημερωθούν οι πολίτες για το εύρος των ωφελειών από μια ορθή διατροφή,
Ο αντιδήμαρχος Τρικκαίων Μιχάλης Λάππας τόνισε στον χαιρετισμό του ότι έχει μεγάλη σημασία, το να συνδυαστεί η διατροφή με όλο το εύρος της: παραγωγή ποιοτικών τροφίμων, διαχείρισή τους, κυκλική οικονομία, διαχείριση απορριμμάτων και υπολειμμάτων διατροφής.
Την ημερίδα χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητής Ζήσης Μαμούρης και ο βουλευτής Τρικάλων Σάκης Παπαδόπουλος,  ειδική αναφορά στους στόχους του νέου τμήματος Διαιτολογίας – Διατροφολογίας που λειτουργεί στα Τρίκαλα, έκανε ο πρόεδρός του, καθ. Θανάσης Μανούρας. Παρέστησαν επίσης, η τ. αντιδήμαρχος Εφη Λεβέντη, ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ντ. Μπάρδας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Β. Γιαγιάκος, πανεπιστημιακοί και φοιτητές/τριες.
Σημαντική στιγμή, η βράβευση της ομότιμης καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Ακαδημίας Αθηνών κ. Α. Τριχοπούλου, η οποία απηύθυνε και σχετική ομιλία, ειδικά για τη μεσογειακή διατροφή.
Η ημερίδα τελούσε και υπό την αιγίδα της Ενωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας και ήταν χωρισμένη σε δύο ενότητες: «Δράσεις προαγωγής υγείας και γαστρονομίας στον Νομό Τρικάλων» και «Διατροφή & υγεία».
Αναπτύχθηκαν θέματα, όπως:

– Προώθηση της γαστρονομίας στο Ν. Τρικάλων – meteorissimo (Β. Γιαγιάκος Πρόεδρος Επιμελητηρίου Τρικάλων, Δ. Τσόλας, Μέλος ΔΣ Επιμελητηρίου Τρικάλων)

– Καινοτόμες μέθοδοι για τη διαιτητική διαχείριση του μεταβολικού συνδρόμου σε ενήλικες. Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα GATEKEEPER (Γ. Παπαγιαννοπούλου, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, Επιστ. Συνεργ. ΤΔΔ)

 Συνεργασία του ΤΔΔ με το 11° Νηπιαγωγείο Τρικάλων (Σ. Ρέμου, Δ/ντρια 11ου Νηπιαγωγείου Τρικάλων)

 Μυστικά του τρόπου ζωής για υγιή γήρανση και μακροβιότητα (Ρ. Κωστή, Αναπλ. Καθηγήτρια ΤΔΔ)

 Παιδική παχυσαρκία (Ο. Ανδρούτσος, Αναπλ. Καθηγητής ΤΔΔ)

 Διατροφή των εφήβων: Στόχοι και προβληματισμοί (Μ. Παπαγιάννη, Επικ. Καθηγήτρια ΤΔΔ)

– Λειτουργικά τρόφιμα και υγεία: Η περίπτωση του ροδιού (Α. Βεσκούκης, Επικ. Καθηγητής ΤΔΔ)

 Διατροφή και υγεία των οστών (Κ. Γεωργακούλη, Επικ. Καθηγήτρια ΤΔΔ)

Δήμος Τρικκαίων

Η ισορροπημένη διατροφή στο επίκεντρο επιτυχημένης ημερίδας στα Τρίκαλα

Η ισορροπημένη διατροφή στο επίκεντρο επιτυχημένης ημερίδας στα Τρίκαλα

Η ισορροπημένη διατροφή στο επίκεντρο επιτυχημένης ημερίδας στα Τρίκαλα

Η ισορροπημένη διατροφή στο επίκεντρο επιτυχημένης ημερίδας στα Τρίκαλα

Η ισορροπημένη διατροφή στο επίκεντρο επιτυχημένης ημερίδας στα Τρίκαλα

Η ισορροπημένη διατροφή στο επίκεντρο επιτυχημένης ημερίδας στα Τρίκαλα

Η ισορροπημένη διατροφή στο επίκεντρο επιτυχημένης ημερίδας στα Τρίκαλα

Η ισορροπημένη διατροφή στο επίκεντρο επιτυχημένης ημερίδας στα Τρίκαλα

Trikalanews
Author: Trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Τραγωδία στη Λάρισα – Ένας νεκρός και δύο τραυματίες σε θανατηφόρο τροχαίο στον δρόμο Λάρισας – Αγιάς

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε στον δρόμο Λάρισας – Αγιάς με απολογισμό έναν νεκρό και δύο τραυματίες.

Read More


Ευχαριστήριο του 1ου ΔΣ Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος» προς «ΣΥ.Φ.ΤΑ»

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων «Δωρόθεος Σχολάριος» ευχαριστεί τον ΣΥ.Φ.ΤΑ για την παροχή φαρμακευτικού υλικού στο σχολείο.

Read More


Τρίκαλα – Ξεκινούν οι εγγραφές για τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής του Δήμου Τρικκαίων

Ξεκινούν οι εγγραφές για τα καλλιτεχνικά εργαστήρια θεάτρου και ζωγραφικής του Δήμου Τρικκαίων για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.

Read More


Ο Κώστας Σκρέκας δίνει δύναμη και ελπίδα στον Ραφαήλ

Ο Κώστας Σκρέκας και το Make-A-Wish εκπλήρωσαν την ευχή του μικρού Ραφαήλ για ταξίδι στη Legoland, δίνοντάς του δύναμη και…

Read More


Ο Δήμος Μετεώρων φωτίζει τον παλαιό οικισμό Καστρακίου

Έργο οδοφωτισμού υλοποιεί ο Δήμος Μετεώρων στον δρόμο προς τον παλαιό οικισμό Καστρακίου, βελτιώνοντας την ασφάλεια και αναδεικνύοντας την περιοχή.

Read More


Με λαϊκή βραδιά ολοκληρώνεται το Τρικαλινό Παζάρι

Με λαϊκή βραδιά το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου ολοκληρώνεται το Τρικαλινό Παζάρι, με γνωστούς καλλιτέχνες και αγαπημένα τραγούδια.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.