Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας κέρδισε τις εντυπώσεις στη διεθνή έκθεση τροφίμων-ποτών Sial στο Παρίσι

Θετικές κριτικές για την άρτια παρουσία των προϊόντων τους, ενισχύοντας περαιτέρω τον εξαγωγικό τους χαρακτήρα, απέσπασαν οι Θεσσαλικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και των Επιμελητηρίων Λάρισας και Μαγνησίας, κατά τη διάρκεια της φετινής διεθνούς έκθεσης τροφίμων και ποτών Sial στο Παρίσι της Γαλλίας.

Ο απολογισμός των θεσσαλικών εταιρειών που επένδυσαν στην προβολή των κορυφαίων προϊόντων τους στην παγκόσμια αγορά, ήταν αναμφίβολα θετικός, στη μεγάλη διεθνή Έκθεση του Παρισιού, που διοργανώθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Paris Nord Villepint από 14 ως 19 Οκτωβρίου.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αποστόλης Μπίλλης, επικεφαλής της θεσσαλικής αντιπροσωπείας, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την δυναμική παρουσία των Θεσσαλικών επιχειρήσεων στη διεθνή Έκθεση Τροφίμων – Ποτών «SIAL PARIS 2022», αλλά και για τα θετικά αποτελέσματα της διαρκούς συνεργασίας της Περιφέρειας με τα Επιμελητήρια Λάρισας και Μαγνησίας. «Συνεπής στο ραντεβού με μεγάλες εκθέσεις του εξωτερικού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας παρέχει νέες ευκαιρίες δικτύωσης στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, ώστε να αναδείξουν την δυναμική των προϊόντων τους, να ενισχύσουν την αναγνωρισιμότητα τους. Με την φιλοσοφία αυτή συνεχίζουμε και στο μέλλον να δίνουμε δυναμικό παρόν σε κάθε διεθνή έκθεση, στηρίζοντας την κοινή προσπάθειά για διεθνή προβολή και απόκτηση της επιθυμητής προστιθέμενης αξίας στα παραγόμενα στον θεσσαλικό κάμπο, προϊόντα».

Να σημειωθεί ότι το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργος Γεωργαντάς, μαζί με τον εμπορικό ακόλουθο της Ελληνικής Πρεσβείας στο Παρίσι Νίκο Μπελιά, καθώς και τον γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας στο Υπουργείο Εξωτερικών Γιάννη Σμυρλή, πρόεδρο της Enterprise Greece, η οποία είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας, υπό την εποπτεία του υπουργείου Εξωτερικών, που προσελκύει ξένες άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα και προωθεί τις εξαγωγές ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στο εξωτερικό.
Το κυβερνητικό κλιμάκιο υποδέχθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Αποστόλης Μπίλλης, ο οποίος ξενάγησε τον Υπουργό στα περίπτερα των θεσσαλικών επιχειρήσεων, όπου συνομίλησε με τους Θεσσαλούς εκθέτες.

Ο ΥΠΑΑΤ κ. Γεωργαντάς εξέφρασε την ικανοποίηση του για την μεγάλη ελληνική συμμετοχή στην Έκθεση, καθώς οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμμετείχαν στη SIAL 2022 ξεπέρασαν τις 300, αριθμός διπλάσιος από την προηγούμενη χρονιά. Η ελληνική συμμετοχή είναι 5η σε αριθμό περιπτέρων, ξεπερνώντας μεγάλες χώρες του εξωτερικού, απόδειξη της δυναμικής των ελληνικών τροφίμων και ποτών.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Γεωργαντάς στα θεσσαλικά προϊόντα, τα οποία διακρίνονται για την ποιότητα και την πιστοποίηση που έχουν κατοχυρώσει, μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. «Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στον Κώστα Αγοραστό για την διαχρονική στήριξη που παρέχει στο αγροτικό εισόδημα, για τις δράσεις εξωστρέφειας που εφαρμόζονται και δίνουν τη δυνατότητα στα παραδοσιακά, ποιοτικά προϊόντα της θεσσαλικής γης να προβληθούν, να πιστοποιηθούν, να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, να πάρουν την προστιθέμενη αξία που αξίζουν. Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι άριστη και με το ίδιο πνεύμα θα συνεχίσουμε» κατέληξε ο Υπουργός.

Η θεσσαλική αντιπροσωπεία στο Παρίσι αποτελούνταν από τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα Απ. Μπίλλη, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Λάρισας Σωτήρη Γιαννακόπουλο, τον γραμματέα του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Βασίλη Ζαχείλα, τον περιφερειακό σύμβουλο Πέτρο Τσακνάκη και τον αν. Διευθυντή της ΔΑΟΚ Περιφέρειας Θεσσαλίας Δημ. Σταυρίδη.

Οι συμμετοχές

Το Επιμελητήριο Λάρισας συμμετείχε στην Έκθεση με τις παρακάτω επιχειρήσεις: ΙΠΠΟΚΡΑΤΙΚΑ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ (αρωματικά-φαρμακευτικά φυτά και έδρα το Νέο Περιβόλι), ΑΠΟΣΤΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΟ-ΠΟΤΟΠΟΙΕΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ (Τύρναβος), ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΙΑ ΕΛΒΑΚ (Φαλάνη), EUROFOOD MARKINOS-ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ (συσκευασία, εμπόριο ελιάς με έδρα τον Πλατύκαμπο), ΖΥΘΟΠΟΙΕΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας συμμετείχε με επτά επιχειρήσεις-μέλη του και συγκεκριμένα: QUARTET ΑΕ (ΓΚΟΦΡΕΤΟΠΟΙΪΑ), ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΟΝ. ΙΚΕ (ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ, ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ, ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ), Κ.ΜΑΚΑΝΙΚΑΣ ΙΚΕ (ΧΟΝΔΡ.ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ, ΚΕΛΥΦΩΤΟΥ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΜΗΧ/ΤΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΡ/ΤΩΝ ΤΟΥΣ), ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ (ΕΜΠΟΡΙΑ ΦΙΣΤΙΚΙΟΥ), ΦΩΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ (ΕΜΠΟΡΙΟ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΞΗΡΩΝ ΚΑΡΠΩΝ), ΒΗΛΑΡΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΑΦΕΨΗΜΑΤΩΝ ΒΟΤΑΝΩΝ), ΜΥΛΩΝΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΑΓΙΟΥ-ΒΟΤΑΝΩΝ).

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή