Ελλάδα

Η προστασία των μεσογειακών προϊόντων στην ατζέντα του ΥπΑΑΤ Σπ. Λιβανού

Την ανάγκη ανάληψης κοινής δράσης για την ενίσχυση της στρατηγικής προώθησης και ανάδειξης των

19 Mar 2021

Την ανάγκη ανάληψης κοινής δράσης για την ενίσχυση της στρατηγικής προώθησης και ανάδειξης των σημαντικών πλεονεκτημάτων των μεσογειακών διατροφικών αγαθών για την ανθρώπινη υγεία συζήτησαν σήμερα σε συνάντησή τους  ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός και η πρεσβευτής της Ιταλίας στην Ελλάδα Patrizia Falcinelli.

Ο κ. Λιβανός παρουσίασε στην Ιταλίδα πρεσβευτή τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για τη δημιουργία και καθιέρωση ενός ισχυρού brand για την Ελληνική Διατροφή μέσω, μεταξύ άλλων, ενεργών και στοχευμένων δράσεων εξωστρέφειας.

Στο πλαίσιο αυτό έγινε ιδιαίτερη αναφορά και στο κρίσιμο ζήτημα της προωθούμενης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή νομοθετικής πρωτοβουλίας για την επισήμανση των τροφίμων, όπου οι θέσεις Ελλάδας και Ιταλίας συμπίπτουν.

Η συζήτηση εστιάστηκε  στην ανάγκη αφενός προώθησης ενός κοινού σχήματος διατροφικής επισήμανσης εμπρόσθιου πεδίου που θα βοηθά τον καταναλωτή να κατανοήσει τη θρεπτική σύσταση των τροφίμων, χωρίς όμως να τα αξιολογεί με χρωματικές ή άλλες κατηγοριοποιήσεις, και αφετέρου ειδικής μεταχείρισης και προστασίας των προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης και  Γεωγραφικής Ένδειξης, καθώς και των μονοσυστατικών προϊόντων, όπως το ελαιόλαδο.

Στη συνάντηση εκφράστηκε, τέλος, η κοινή βούληση να ενισχυθεί περαιτέρω  το εξαιρετικό επίπεδο των διμερών εμπορικών σχέσεων στον αγροδιατροφικό τομέα συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών.

 

 

trikalanews
Author: trikalanews

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.