Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Η Ρευματολογική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας ντύθηκε στα χρώματα των Χριστουγέννων

Μια ευχάριστη πρωτοβουλία του Διευθυντής της  Κλινικής Ρευματολογίας και κλινικής Ανοσολογίας (γνωστής και ως Ρευματολογικής Κλινικής), κ. Δημητρίου Μπόγδανου, στα πλαίσια των γιορτινών ημερών ευοδώθηκε με επιτυχία. Τελείως εθελοντικά με μεγάλη χαρά ο αυτοδίδακτος ζωγράφος κ. Νικόλαος Σαρρής αποδέχτηκε την πρόσκληση του κ. Δ. Μπόγδανου να χαρίσει φως, χρώματα και ζωντάνια σε μια  μια εσωτερική τζαμαρία του χώρου υποδοχής ασθενών δύο Πανεπιστημιακών Κλινικών, και της Γαστρεντερολογικής Κλινικής, στον 1ο όροφο του Νοσοκομείου και να τον μετατρέψει από ένα χώρο μουντό και σκοτεινό σε ένα χώρο  ζεστό, χαρούμενο, γεμάτο εορταστικά χρώματα που θα μυρίζει Χριστούγεννα και θα σκορπίζει αισιοδοξία τους ασθενείς, συνοδούς και ιατρούς.

Ο κ. Μπόγδανος και το προσωπικό της Κλινικής τον ευχαριστεί για την εθελοντική προσφορά του και την δυνατότητα που έδωσε μέσα από τις ζωγραφιές του να κάνει πράξη αυτό που αγαπάει, να απαλύνει δηλαδή τη δύσκολη καθημερινότητα των αρρώστων και των οικογενειών τους μέσα από τους πίνακες ζωγραφικής του που δημιουργούν συναισθήματα αγάπης τούτες τις άγιες ημέρες.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπόγδανος, Αν. Καθηγητής Παθολογίας και Αυτοανόσων Παθήσεων, Διευθυντής της Κλινικής «Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στην κλινική είναι άνθρωποι με χρόνια προβλήματα, χωρίς καλή ποιότητα ζωής, πολλοί από αυτούς έχουν κινητικά προβλήματα και αναπηρίες. Είναι άνθρωποι που νοσηλεύονται μέσα σε ένα νοσοκομείο με ψυχολογικά βάρη και πολύ πόνο. Μια χριστουγεννιάτικη ζωγραφιά στους τοίχους της κλινικής πιστεύω πως περνάει στον ψυχικό κόσμο και τους ξεκουράζει. Το ίδιο ευεργετικό αποτέλεσμα έχει και στο προσωπικό του Νοσοκομείου. Δεν σας το κρύβω ότι έχω εκπλαγεί ευχάριστα από τους δεκάδες των ανθρώπων που στήνονται μπροστά στις ζωγραφιές για να φωτογραφηθούν. Πιστεύω ότι αυτό δείχνει ότι πετύχαμε, τόσο ο καλλιτέχνης όσο και εγώ και οι συνεργάτες μου, τον στόχο του εγχειρήματος. Ευελπιστώ ότι ανάλογα εγχειρήματα θα ακολουθήσουν και στο άμεσο μέλλον με την υποστήριξη και της Διοίκησης του Νοσοκομείου».

‘Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι τοπικών φορέων συλλόγων ρευματοπαθών της Θεσσαλίας (Ελληνική Εταιρία Αντιρευματικού Αγώνα, ΕΛΕΑΝΑ)  οι πολίτες, και οι ασθενείς χάρη στα πολύχρωμα έργα χαμογελούν αβίαστα και αλλάζει η διάθεσή σου μπαίνοντας μέσα στο χώρο του νοσοκομείου και έχοντας σίγουρα στο μυαλό σου τόσες σκέψεις και δυσκολίες να αντιμετωπίσεις.

«Για εμάς έχει πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αυτή η προσπάθεια» τονίζει ο κ. Μπόγδανος οι «Θέλουμε να τους δείξουμε ότι τους στηρίζουμε, τους βοηθάμε και βρισκόμαστε δίπλα τους. Επίσης, θέλουμε να παρουσιάσουμε στην κοινωνία τη σημαντική δουλειά που επιτελείτε στην Κλινική και το ενδιαφέρον που δείχνουμε  για τις δυσκολίες τους. Θέλαμε να τους χαροποιήσουμε και με αυτήν την ενέργεια νομίζω ότι το καταφέραμε».

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή