ΘεσσαλιαΠρωτοσέλιδα

Ιός του Δυτικού Νείλου: Επηρεαζόμενες και υψηλού κινδύνου περιοχές στη Θεσσαλία

29 Aug 2024
Ιός του Δυτικού Νείλου: Επηρεαζόμενες και υψηλού κινδύνου περιοχές στη Θεσσαλία

Σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα οι περισσότερες περιοχές υπό παρακολούθηση για την περίοδο μετάδοσης 2024

Σε Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα οι περισσότερες περιοχές υπό παρακολούθηση για την περίοδο μετάδοσης 2024

Σύμφωνα με το “Σχέδιο Δράσης για τη λοίμωξη από ιό του Δυτικού Νείλου” του Υπουργείου Υγείας, πολλές περιοχές της Θεσσαλίας έχουν χαρακτηριστεί ως «επηρεαζόμενες» ή «υψηλού κινδύνου» για την περίοδο μετάδοσης 2024.

Συγκεκριμένα, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων επηρεάζονται οι Δήμοι Τρικκαίων και Φαρκαδόνας, ενώ στη Λάρισα περιλαμβάνονται οι Δήμοι Λαρισαίων, Κιλελέρ, Αγιάς, Ελασσόνας, Τεμπών, Τυρνάβου και Φαρσάλων.

Στην Καρδίτσα, οι Δήμοι Καρδίτσας, Παλαμά, Σοφάδων, Λίμνης Πλαστήρα και Μουζακίου έχουν ενταχθεί επίσης στη λίστα.

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί γίνονται για την ασφάλεια του αίματος και την αιμοεπαγρύπνηση, με στόχο τη μείωση του κινδύνου μετάδοσης του ιού μέσω μεταγγίσεων.

Οι οδηγίες προς τους αιμοδότες και τα κέντρα αιμοδοσίας περιλαμβάνουν τη δέσμευση και τον έλεγχο των μονάδων αίματος σε περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων μετά την αιμοδοσία.

Trikalanews
Author: Trikalanews



Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.