Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«Ήτανε μια φορά…» στα Τρίκαλα

Ολοκληρώνεται για φέτος στα Τρίκαλα, ο κύκλος των συναντήσεων της Λέσχης Αφήγησης «Ήτανε μια φορά…»που γινόταν τη δεύτερη Τρίτη κάθε μήνα από τον Οκτ 2020:   Οκτώβριο 2019 μέχρι τον Μάρτιο 2020.  Πρόκειται για δράση η οποία δίνει την ευκαιρία, σε όποιον επιθυμεί, να πει ή να ακούσει ιστορίες της προφορικής παράδοσης,ιστορίες που συντρόφευαν από παλιά τον άνθρωπο και έφτασαν στις μέρες μας από στόμα σε στόμα, ικανοποιώντας την ανάγκη του ανθρώπου να τις «επισκέπτεται» όταν αποζητά  το ταξίδεμά τους.

Την Τρίτη, λοιπόν,10 Μαρτίου 2020, στις 9:00 το βράδυ,θα είμαστε στη  Σουίτα ArtCafe, (Στρατηγού Σαράφη 18 Τρίκαλα, Τηλ: 2431 020676) όπου θα πούμε και θα ακούσουμε ιστορίες που ταξίδευαν πολύ καιρό προτού γίνουν λόγος δικός μας.

Οι αφηγήσεις αρχίζουν μισή ώρα,σχεδόν, μετά την αναγραφόμενη ώρα προσέλευσης, προκειμένου να δηλώνονται οι συμμετοχές. Η διάρκεια κάθε αφήγησης καλό είναι να μην ξεπερνάει τα 10-15 λεπτά περίπου, ενώ η διάρκεια όλων συνολικά των αφηγήσεων της βραδιάς δεν θα ξεπερνάει τη μία ώρα.

Επισημαίνεται ότι η παρουσία κάποιου στη Λέσχη Αφήγησης δεν σηματοδοτεί και την υποχρέωσή του να αφηγηθεί.  Μπορεί κανείς να έρθει μόνο για να ακούσει τις ιστορίες που θα αφηγηθούν οι άλλοι.

Η μόνη υποχρέωση, όποιου θελήσει, τελικά, να αφηγηθεί κάτι, είναι να επιλέξει μια ιστορία που φτιάχτηκε για να την αφηγηθούν και όχι για να τη διαβάσουν.  Μια ιστορία που υφάνθηκε κάπου, κάποτε, από κάποιον, άγνωστο συνήθως, άνθρωπο και η οποία σμιλεύτηκε από ψυχές πολλές και από τα στόματα όσων την άκουσαν και ένιωσαν την ανάγκη να την παραδώσουν στους επόμενους.

Εξαιρούνται, λοιπόν, από τη βραδιά αυτή η ανάγνωση, δραματοποίηση κλπ λογοτεχνικών κειμένων, καθώς και η αφήγηση βιωματικών ιστοριών, και ιστορικών γεγονότων.

Έτσι, όποιος έχει κάποιο παραμύθι, κάποιο μύθο, μια παράδοση, ένα θρύλο, μια ιστορία για μια φράση που όλοι χρησιμοποιούμε κλπ,  μπορεί να έρθει και να τη μοιραστεί μαζί μας αυτά τα  βράδια στη Σουίτα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη (μοναδική επιβάρυνση ότι παραγγείλετε).

Καλή Αντάμωση και πάλι τον Οκτώβριο 2020

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή