Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κ. Σκρέκας: Άτακτη υποχώρηση Γαβρόγλου από την διάταξη που διέλυε τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία

O Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Τρικάλων κ. Κώστας Σκρέκας, μετά την απόσυρση της διάταξης που αφορούσε τις αλλαγές στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε άτακτη υποχώρηση υποχρεώθηκε ο κ. Γαβρόγλου μετά την θύελλα των αντιδράσεων από μαθητές, γονείς και καθηγητές για το πλήγμα που θα επέφερε στην παιδεία η εν λόγω διάταξη.

Ουσιαστικά ο κ. Γαβρόγλου επιχείρησε την αποδυνάμωση και την διάβρωση ενός πολύ πετυχημένου μοντέλου, των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων,  που έδινε την δυνατότητα πρόσβασης στους Έλληνες μαθητές σε ειδική εκπαίδευση πολύ υψηλού μουσικού και καλλιτεχνικού επιπέδου. Με την προωθούμενη διάταξη η κυβέρνηση προωθούσε την απομάκρυνση βασικών στοιχείων, όπως την κατάργηση της ρυθμιστικής καλλιτεχνικής επιτροπής, την υποβάθμιση προσόντων των διδασκόντων, ακόμη και την περικοπή της χρηματοδότησης του εξοπλισμού. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα τον σταδιακό εκφυλισμό που θα οδηγούσε στην αυτοκαταστροφή των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων».

Να σημειωθεί ότι, ο κ. Σκρέκας σε ερώτηση που κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων ζητούσε από τον αρμόδιο Υπουργό εξηγήσεις για το σχεδιασμό της κυβέρνησης όσον αφορά την απρόσκοπτη και αποτελεσματική λειτουργία των Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολειών. Επίσης, έθεσε τον Υπουργό προ των ευθυνών του, ρωτώντας αν θα προχωρήσει στις τροποποιήσεις του νόμου που ουσιαστικά θα διέλυε τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή