Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Και στη νέα τετραετία, ιδιαίτερη βαρύτητα στα χωριά για τον Παπαστεργίου

Συνεργασία, αποκέντρωση, εργατικότητα και υπομονή.

Σε αυτό το τετράπτυχο της εισήγησης του Δημάρχου Τρικκαίων στους προέδρους των κοινοτήτων του Δήμου Τρικκαίων, συνοψίζεται η πολιτική του Δήμου για την επόμενη τετραετία.

Όπως και την πρώτη πενταετία, ο κ. Παπαστεργίου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα χωριά, στα έργα, σε παρεμβάσεις, διορθωτικές κινήσεις, αναπλάσεις, αποκαταστάσεις, πρόσθετα έργα ουσίας και συμβολής στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, αθλητικά έργα, έργα στα κοιμητήρια, στις εκκλησίες, παιδικές χαρές.

Όλα αυτά που ξεκίνησαν το 2014, συνεχίζονται και την περίοδο 2019-2023,με πρώτο βήμα, τη συνάντηση όλων των προέδρων των κοινοτήτων που εξελέγησαν τον περασμένο Μάιο (μόνο ένας έλειπε!).

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 4 Σεπτεμβρίου 2019 στο Δημαρχείο Τρικκαίων καισε αυτή, ο κ. Παπαστεργίου τόνισε την ανάγκη για:

  • συνεργασία με τους τοπικούς αντιδημάρχους τομέα Α και τομέα Β
  • διάλογο και προτάσεις για έργα, ώστε να ιεραρχηθούν από τον Δήμο
  • υπομονή στις γραφειοκρατικές διαδικασίες με τα θέματα της καθημερινότητας και δη με την πάγια προκαταβολή

Ο Δήμος, εξάλλου, συνεχίζει την πρωτοπόρα απόφασή του, να χρίσει την περιφέρεια σε δύο τομείς, ώστε, με μηχανήματα και αντιδημάρχους, να διευκολύνεται η παραγωγή έργου.

Κάτι που τόνισαν και οι δύο αντιδήμαρχοι των αντίστοιχων τομέων, η κ. Πούλιου και ο κ. Λασπάς, αναφερόμενοι στην ανάγκη να προωθηθούν ταχύτερα ζητήματα των χωριών.

Με παρόντες επίσης, άλλους δύο αντιδημάρχους, την κ. Μητσιάδη επί των έργων και τον κ. Ζιώγα επί της καθαριότητας, ο Δήμος Τρικκαίων καθιστά σαφές ότι τα χωριά παραμένουν στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.

Στη συζήτηση, επίσης, τέθηκαν από τον γενικό γραμματέα του Δήμου, κ. Θωμά Παπασίκα, ζητήματα σε σχέση με βασικούς άξονες που διευκολύνουν διαδικαστικά θέματα.

Έχοντας προετοιμάσει και ειδικό εγχειρίδιο (που δόθηκε σε κάθε πρόεδρο), ο κ. Παπασίκας  περιγράφει τα βασικά βήματα που αφορούν σε πράξεις, διαδικασίες, νομοθεσία, ώστε να υπάρχουν όλα τα εφόδια, να προωθούνται άμεσα τα ζητήματα και να μη χάνεται χρόνος, προς όφελος των κατοίκων των χωριών.

Στο τέλος των εισηγήσεων, έγιναν ερωτήσει και τοποθετήσεις, ζητήθηκαν διευκρινίσεις, τέθηκαν ζητήματα για κάποια χωριά με μεγαλύτερης έκτασης, χρόνια θέματα. Ο κ. Παπαστεργίου διευκρίνισε ότι θα γίνουν άλλες δύο συναντήσεις, ανά τομέα, στις έδρες τους (Βαλτινό και Παλαιόπυργο).

Σε αυτές θα συζητηθούν περισσότερα θέματα και αναλυτικότερα, ώστε να δοθούν άμεσα λύσεις.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή