Νομαρχιακά ΝέαΠρωτοσέλιδα

Κακοκαιρία στη Θεσσαλία: Βροχές στα πεδινά, χιόνια στα ορεινά των Τρικάλων

Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκε η Π.Ε. Τρικάλων μετά από έκτακτη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας λόγω του RED CODE και των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

31 Jan 2026

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, ενόψει της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει τη Θεσσαλία την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2026, σύμφωνα με το ιδιαίτερο προειδοποιητικό σήμα της ΕΜΥ και την απόφαση RED CODE της Πολιτικής Προστασίας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, αναμένεται έντονη βροχόπτωση στις πεδινές περιοχές, κυρίως στους Δήμους Τρικκαίων και Πύλης, ενώ ισχυρές χιονοπτώσεις προβλέπονται στα ορεινά των Δήμων Μετεώρων και Πύλης.


Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε έκτακτη σύσκεψη Πολιτικής Προστασίας υπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Τρικάλων Χρύσας Ντιντή, με αντικείμενο τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων και την επιχειρησιακή ετοιμότητα του μηχανισμού.

Όπως επισημάνθηκε, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή, με όλα τα διαθέσιμα μέσα και προσωπικό έτοιμα να παρέμβουν άμεσα όπου χρειαστεί, με στόχο την προστασία των πολιτών και τον περιορισμό των επιπτώσεων από τα καιρικά φαινόμενα.

Οι αρμόδιες αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις σε περιοχές που θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα και να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.οκαιρίας.

Trikalanews
Author: Trikalanews



Δημοφιλη

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.