Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καρδίτσα: Δωρεάν Φροντιστήρια για άπορους μαθητές

Από το σύλλογο Ξενόγλωσσων Φροντιστών σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας

Η δομή του «Κοινωνικού Ξενόγλωσσου Φροντιστηρίου» συνεχίζει και φέτος τη λειτουργία της.

Πρόκειται για πρωτοβουλία που στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά των Ιδιοκτητών Ξενόγλωσσων Φροντιστηρίων που παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα σε παιδιά οικογενειών με πολύ χαμηλά εισοδήματα.

Η όλη προσπάθεια γίνεται με την συνεργασία του τμήματος Κοινωνικής Μέριμνας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας.

Η δομή στηρίζει συνολικά 60 μαθητές, που οι οικογένειες τους αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικές δυσκολίες.

Ο δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος σε δηλώσεις που έκανε πλαισιωμένος από μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Ξενόγλωσσων Φροντιστηρίων, ευχαρίστησε το Σύλλογο για τη σπουδαία προσφορά τους και τόνισε: «Είμαστε εδώ σήμερα για να υπογραμμίσουμε το σπουδαίο έργο που προσφέρουν οι καθηγητές ξένων γλωσσών του Δήμου μας. Όπως όλοι γνωρίζουμε υπάρχουν συμπολίτες μας που βιώνουν σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Όλοι μας θα πρέπει να δείξουμε αλληλεγγύη. Οι καθηγητές ξένων γλωσσών έμπρακτα δείχνουν την αλληλεγγύη τους και τους ευχαριστούμε για αυτό. Σε συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καρδίτσας παρέχουν δωρεάν μαθήματα σε παιδιά, οι οικογένειες των οποίων έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα. Ελπίζω και άλλοι κλάδοι να αντλήσουν από το παράδειγμα τους».

Από την πλευρά του συλλόγου παραβρέθηκαν στις δηλώσεις στο δημαρχείο ο πρόεδρος κ. Σ. Ευαγγελόπουλος, η Γ.Γ. κ. Βίκυ Στάνα και η έφορος εξετάσεων κ. Σίσσυ Γεροδημητρού. Επίσης το παρόν έδωσαν ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ Θ. Θεοδωρόπουλος, η Δ/ντρια κ. Αθ. Πέτσα και η προϊσταμένη κ. Ευανθία Ντινοπούλου.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή