Καρδίτσα: Στην τελική ευθεία το Το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο θέμα «Φυτά και βότανα στον λαϊκό πολιτισμό και την επιστήμη»

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής από την Επιστημονική Επιτροπή των Εισηγητών που θα ανακοινώσουν στο 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Φυτά και βότανα στον λαϊκό πολιτισμό και την επιστήμη», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα από τις 20 έως 22 Οκτωβρίου.

To Συνέδριο διοργανώνεται από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας-Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής «Ο Απόλλων» Καρδίτσας, με συνδιοργανωτές την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας και το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Στο Συνέδριο θα ανακοινώσουν 46 Πανεπιστημιακοί Δάσκαλοι, Λαογράφοι και Ερευνητές και οι εισηγήσεις τους αναμένεται να φέρουν στο φως νέα στοιχεία που αφορούν στα φυτά και τα βότανα και στην αξιοποίησή τους από τη βιομηχανία φαρμάκων, τροφίμων και καλλυντικών. Επίσης, θα αναδειχτούν οι θεραπευτικές ιδιότητές τους, η ιαματική εμπειρία, όπως αυτή μεταβιβάσθηκε από γενιά σε γενιά, καθώς και ο ρόλος της επιστήμης στην έρευνα και ερμηνεία αυτών.

Οι Σύνεδροι δε που αγαπούν τον λαϊκό πολιτισμό επιπλέον θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον ρόλο των φυτών και των βοτάνων στις θρησκευτικές και μαγικές τελετουργίες και πώς αυτά υμνήθηκαν από τη λαϊκή μούσα.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή