ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για διαγραφή του Δημάρχου Φαρκαδόνας από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας

Αξιότιμοι κύριοι,

Την Τρίτη 28/8/2018 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (η οποία έμεινε ημιτελής), κατά τη συζήτηση θέματος που αφορούσε την λήψη δανείου από την ΔΕΥΑΦ ύψους 400.000 ευρώ , σε ερώτηση- αποκάλυψη του Δημοτικού Συμβούλου και πρώην Δημάρχου Πελινναίων κυρίου Γεωργολόπουλου, ο Δήμαρχος κύριος Μεριβάκης Αθανάσιος και πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ, παραδέχθηκε με κυνικότητα, ότι οφείλουν στη ΔΕΥΑΦ και έχουν υπαχθεί σε καθεστώς διακανονισμού οι οφειλές του ιδίου του Δημάρχου και τουλάχιστον ενός Δημοτικού Συμβούλου, που είναι και Αντιδήμαρχος (δεν αναφέρω το όνομα του Αντιδημάρχου γιατί δεν γνωρίζουμε αν είναι μέλος και ποιου κόμματος, αυτή την εποχή..)

Και αυτό ανερυθρίαστα, ο κύριος Δήμαρχος, προσπάθησε να μας το παρουσιάσει ότι είναι νόμιμο, ηθικό και ουδόλως επιλήψιμο.. Ο ίδιος Δήμαρχος, που αρέσκεται ανάλογα με την περίσταση, να δηλώνει ότι διακόπτει την υδροδότηση σε οφειλέτες. Αλλά σε ποιους οφειλέτες διακόπτει την υδροδότηση; Στους μικροοφειλέτες και όσους δεν έχουν τα «μέσα».

Ταυτόχρονα με το επιχείρημα των οφειλών (κυρίως από συστηματικούς μεγαλοοφειλέτες, τους οποίους “χαιδεύει” ο κύριος Δήμαρχος, ενώ στους μικροοφειλέτες διακόπτει την υδροδότηση), αύξησε τα τιμολόγια πάνω από 33% και 50% στις χαμηλές καταναλώσεις και επέβαλε πάγια στους λογαριασμούς 10 ευρώ και στην ουσία τιμωρεί τους καλοπληρωτές και επιβραβεύει τους συστηματικούς κακοπληρωτές (που έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν), μεταξύ των οποίων είναι και επιχειρηματίες με τεράστιες (για τα μεγέθη της ΔΕΥΑΦ) οφειλές 3.000-5.000 ευρώ. Και φυσικά την μερίδα του λέοντος τα οφείλουν οι έχοντες επιχειρηματίες και λοιποί συστηματικοί κακοπληρωτές.

Πόσο ηθικό είναι να πιέζουν τους μικροσυνταξιούχους του ΟΓΑ να πληρώνουν ή να διακόπτουν την παροχή νερού και πρώτοι και καλύτεροι οι κύριοι Δήμαρχος- πρόεδρος της ΔΕΥΑΦ και Αντιδήμαρχος να μην πληρώνουν και να έχουν υπαχθεί σε διακανονισμό; Δεν έχουν το ηθικό δικαίωμα να ζητάνε να πληρώσουν οι μικροφειλέτες, μικροσυνταξιούχοι κλπ. Πρόκειται περί σκανδάλου με πρωταγωνιστή και υπεύθυνο τον κύριο Μεριβάκη (δευτερευόντως και άλλους).

Επισημαίνω το γεγονός, ότι για να υπαχθούν οι οφειλές κάποιου καταναλωτή σε καθεστώς διακανονισμού, προϋποθέτει, ότι για κάποιο χρονικό διάστημα δεν πλήρωσε τις οφειλές στη ΔΕΥΑΦ, άρα είναι μη νόμιμος μέχρι να υπαχθεί στο καθεστώς διακανονισμού. Άραγε οι κύριοι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς τους (αν πραγματικά δεν πλήρωναν) στη ΔΕΥΑΦ και για πόσο χρονικό διάστημα; Άραγε για όσο διάστημα δεν πλήρωναν (αν πραγματικά δεν πλήρωναν), έγινε απόπειρα διακοπής της ύδρευσης στους κυρίους Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο;

Τώρα εξηγείται γιατί δεν εισπράττονται τα οφειλόμενα περίπου 1.200.000 ευρώ, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κύριος Δήμαρχος σε πρόσφατη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΦ, από τους συστηματικούς κακοπληρωτές και γιατί αυξάνουν οι οφειλές στη ΔΕΥΑΦ: Γιατί και ο ίδιος ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος χρωστάνε στη ΔΕΥΑΦ, έστω και με το καθεστώς του διακανονισμού!

Μετά την αιφνιδιαστική αυτή παραδοχή του κυρίου Δημάρχου, ζήτησα να παραιτηθούν οι κύριοι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος τουλάχιστον για θέμα ηθικής τάξης, επιπλέον δε, γιατί οδηγείται η ΔΕΥΑΦ σε νέες αυξήσεις των τιμολογίων και τελικά σε χρεωκοπία λόγω της σπατάλης, ενδεικτικά και επιγραμματικά προσδιορίζω, τις προσλήψεις με διάφορους τρόπους και συμβάσεις, συγγενικών και φιλικών προσώπων και μάλιστα σε θέσεις που δεν χρειάζονται, τις απ’ ευθείας αναθέσεις σε ημετέρους, τις παράλογες μειώσεις λογαριασμών σε φιλικά πρόσωπα έως και 7.000- 8.000 κυβικά μέτρα δηλαδή αξίας μεγαλύτερης των 5.000 ευρώ (τουλάχιστον σε έναν), τις μειώσεις στους λογαριασμούς όχι από το ΔΣ της ΔΕΥΑΦ, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές και όπως επιβάλει η σύνεση και η χρηστή διαχείριση, αλλά μόνον από τον κύριο Δήμαρχο και κύριο Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΦ (και όλοι μπορούν να υποθέσουν γιατί).

Φυσικά σε όλα τα παραπάνω διαφώνησα, όπως διαφώνησα και στις αυξήσεις των τιμολογίων, καταθέτοντας επανειλημμένα προτάσεις για την εξυγίανση της ΔΕΥΑΦ, οι οποίες δεν γίνονταν δεκτές.

Φυσικά η κατάσταση της ΔΕΥΑΦ με την πρόσληψη 15 ! νέων μονίμων υπαλλήλων, χωρίς να υπάρχουν τα έσοδα για τη μισθοδοσία τους, ενώ εγώ διαφώνησα, με κόστος για την ΔΕΥΑΦ, τουλάχιστον 400.00 ευρώ το χρόνο, θα γίνει πιο οικτρή. Αντιλαμβάνεσθε πόσο θα αυξηθούν τα τιμολόγια, μόνον από αυτό.

Δεδομένου ότι ο Δήμαρχος κύριος Μεριβάκης και ο κύριος Αντιδήμαρχος για όσο χρονικό διάστημα δεν πλήρωναν τους λογαριασμούς τους (αν πραγματικά δεν πλήρωναν) στη ΔΕΥΑΦ, εμπίπτουν στην περίπτωση του άρθρου 15 του νόμου 3852/2010, που ισχύει στην περίπτωσή τους, αφού η ύπαρξη οφειλών και ρυθμίσεων αυτών έγινε πριν την ψήφιση του νόμου «Κλεισθένης».

Γι αυτό στη συνέχεια της συνεδρίασης, δήλωσα προφορικά στο σώμα ότι ανεξαρτητοποιούμαι από τον συνδυασμό του κυρίου Μεριβάκη, ζήτησα να παραιτηθούν οι κύριοι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος και ότι θα προσφύγω στις αρμόδιες αρχές, ζητώντας πλήρη οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο στη λειτουργία της ΔΕΥΑΦ. Η παραδοχή αυτή του κυρίου Μεριβάκη αποτέλεσε «την σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι», δεδομένου ότι διαφώνησα και διαφωνώ σε πολλά θέματα που ευρίσκονταν και ευρίσκονται σε αντίθεση με το πρόγραμμα του συνδυασμού που υποσχεθήκαμε στους Δημότες.

Τονίζω, ότι παρά τις επανειλημμένες μου ερωτήσεις και αιτήσεις στη διάρκεια των συνεδριάσεων του ΔΣ της ΔΕΥΑΦ, της οποίας είμαι μέλος, ουδέποτε μου δόθηκε κατάλογος οφειλετών, κλπ στοιχεία, επικαλούμενος ο Δήμαρχος και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ, επί έτη, αστεία επιχειρήματα περί προσωπικών δεδομένων!! Ενώ οι δυο τους και ορισμένοι υπάλληλοι της ύδρευσης, είχαν απόλυτη πρόσβαση. Μετά την αποκάλυψη των χρεών και ρυθμισμένων οφειλών των κυρίων Δημάρχου και Αντιδημάρχου κατάλαβα πλέον το γιατί.

Ήδη έχουν ανεξαρτητοποιηθεί τρεις Σύμβουλοι της παράταξης του κυρίου Μεριβάκη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου παραιτήθηκε από την προεδρία και επίκεινται νέες ανεξαρτητοποιήσεις.

Κυκλοφορούν δε σχετικές φωτοτυπίες οφειλετών της ΔΕΥΑΦ με τα ονόματα του κυρίου Μεριβάκη και Αντιδημάρχου να “φιγουράρουν.

Έχω ήδη ζητήσει στοιχεία από την ΔΕΥΑΦ από τις 4/9/2018, αλλά πιθανολογώ ότι δεν θα μου δοθούν, κρίνοντας από προηγούμενες αιτήσεις μου. Έχω επίσης καταγγείλει τα παραπάνω στον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης και αναμένουμε τις ενέργειές τους

Αξιότιμοι κύριοι, δεδομένου ότι η Νέα Δημοκρατία πρεσβεύει μεταξύ των άλλων, την διαφάνεια, την χρηστή διακυβέρνηση, την μηδενική ανοχή στη διαφθορά, την μη χρήση παλαιοκομματικών και μικροπολιτικών μεθόδων στην διακυβέρνηση, την αξιοκρατία κλπ, μετά τα ως άνω καταγγελλόμενα, θεωρείτε ότι μπορεί να παραμείνει στις τάξεις της Νέας Δημοκρατίας ο Δήμαρχος κύριος Μεριβάκης μετά το παραπάνω σκάνδαλο ή να διαγραφεί για ηθικούς λόγους αλλά και για παράβαση του Ν 3852/2010; Η τοπική κοινωνία βοά και θεωρεί ότι θα πρέπει να διαγραφεί, γιατί δεν αρμόζει να υπάρχουν στις τάξεις οποιουδήποτε σύγχρονου κόμματος τέτοια μέλη και είναι το σωστό και δίκαιο να διαγραφεί, δεδομένου ότι έχουν διαγραφεί στελέχη της Νέας Δημοκρατίας για μικρότερα ατοπήματα

Όπως φαίνεται ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Τρικάλων δεν έχει διαβάσει τίποτε για τα παραπάνω στον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο! ή θεωρεί ότι είναι συνηθισμένο ο Δήμαρχος σκανδαλωδώς να μην πληρώνει τις οφειλές του στη ΔΕΥΑΦ και να διακόπτει την υδροδότηση μικροοφειλετών!!, η μήπως συγκαλύπτει την κατάσταση; Η πορεία θα δείξει τι ακριβώς ισχύει…

Επισημαίνω ότι δεν προχώρησα στην παραπάνω επιστολή νωρίτερα, λόγω της ΔΕΘ, ώστε να μη θεωρηθεί αντιπερισπασμός.

Μετά τιμής
Παπαγεωργίου Ανδρέας
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Φαρκαδόνας
Μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΦΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή