Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Καταγγελία για την εκλογική διαδικασία στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων

Είμαστε εργαζόμενοι του κλάδου των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και δουλεύουμε συνήθως με μερική απασχόληση (μισή δουλειά)  με μισθούς πείνας, με μερικώς ασφαλισμένη εργασία (με λίγα ένσημα το μήνα που προβλέπει η μερική απασχόληση).

Προσήλθαμε στις αρχαιρεσίες του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων που διεξάγονται από σήμερα στο Εργατικό Κέντρο Τρικάλων και  μας απαγορεύτηκε να ψηφίσουμε , αν και είμαστε μέλη του σωματείου και κάποιοι από εμάς και υποψήφιοι στις εκλογές!!! (με το συνδυασμό της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας- συνδυασμός που στηρίζει την συσπείρωση στο ΠΑΜΕ).

Ευθύνη για αυτή την εξέλιξη έχουν οι εκπρόσωποι  των παρατάξεων «Ενιαίο Ψηφοδελτιο Εργαζομένων» και «Αγωνιστική Πρωτοβουλία» στην Εφορευτική επιτροπή  και με το αιτιολογικό ότι δεν έχουμε συμπληρώσει τα «απαιτούμενα» για αυτούς 50 ένσημα για να δικαιούμαστε βιβλιάριο ασθενείας του ΙΚΑ.

Στις σημερινές συνθήκες  μισθωτής σκλαβιάς που βιώνουμε ,στο εκμεταλλευτικό σύστημα που ζούμε κι όπου η μεγαλοεργοδοσία έχει «ξεσαλώσει» στηριζόμενη πάνω στους νόμους βαρβαρότητας που έχουν φέρει όλες οι κυβερνήσεις τους, μας ζητάνε   να είμαστε πλήρως ασφαλισμένοι.  Με την στάση τους αυτή κρατάνε μακριά από τα σωματεία εκατοντάδες νέους εργαζόμενους που περιπλανιούνται ψάχνοντας εργασία, λες και είναι δικιά μας ευθύνη που οι εργοδότες μας δεν μας βάζουν ένσημα, μας απολύουν και μας προσλαμβάνουν ακόμα και με συμβάσεις μέρας, ακόμα και ανασφάλιστους. Μας αποκλείουν από τις αρχαιρεσίες του σωματείου, παρακάμπτοντας το ανώτερο όργανο του, την γενική συνέλευση που αποφάσισε να γίνουμε μέλη του σωματείου! Μας αποκλείουν από το δικαίωμα της ψήφου , ενώ η ίδια εφορευτική επιτροπή ανακήρυξε κάποιους από εμάς και υποψηφίους πριν μια βδομάδα!!! Στην ουσία μας αφαιρούν το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι που έχουν όλα τα μέλη του σωματείου. Παραβιάζουν κατάφορα και εξόφθαλμα καταστατικές αρχές του σωματείου μας. Αν δεν δικαιούμαστε εμείς να συμμετέχουμε ,που πρέπει σήμερα πιο πολύ από ποτέ να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας, να συνδικαλιστούμε να παλέψουμε για δουλεία, για ασφάλιση, για μεροκάματα αξιοπρεπή, τότε ποιος θα το κάνει για εμάς.

Αναρωτιόμαστε δικαίως ποια συμφέροντα λοιπόν εξυπηρετούν οι συγκεκριμένες παρατάξεις και δεν θέλουν να μην ψηφίσουμε εμείς οι νέοι εργαζόμενοι στο σωματείο μας, γιατί θέλουν να μας κρατήσουν στην «απ’ έξω». Απαιτούμε όλοι εμείς να ψηφίσουμε κανονικά στις αρχαιρεσίες του σωματείου και όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου να μην κατηγοριοποιούνται ανάλογα με τα ένσημα τους. Για να μπορέσουμε πιο συνειδητά πιο οργανωμένα να αντιπαλέψουμε την άσχημη κατάσταση που βιώνουν όλοι οι εργαζόμενοι συνολικά και στον κλάδο μας ειδικά στις σημερινές συνθήκες.
Μέλη του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή