Καταγγελία για το Νομοσχέδιο που αφορά τον χρόνο εργασίας των Ιατρών

Τι αναφέρει η απόφαση της Γενικής Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Τρικάλων.

Σε απόφαση της Γενικής Συνέλευση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Τρικάλων, αναφέρονται τα εξής: 

1) Καταγγέλλουμε τις πραξικοπηματικές διαδικασίες που επέλεξε η κυβέρνηση για να προωθήσει «fast track» το απαράδεκτο, καταστροφικό νομοσχέδιο για το χρόνο εργασίας των ιατρών. 

Με διαδικασίες «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε», οι οποίες δεν έχουν προηγούμενο, είναι προφανές ότι η κυβέρνηση προσπάθησε να μετριάσει τις αγωνίστηκες κινητοποιήσεις των ιατρών. 

Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα το αντεργατικό έκτρωμα που ενσωματώνει όλες τις αντιδραστικές ευρωπαϊκές  οδηγίες που ελαστικοποιούν το ωράριο, και καταργούν το σταθερό, ημερήσιο και εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας. 
Η εφημερία ετοιμότητας θεωρείται χρόνος ανάπαυσης. Μας θέλουν απίκο 24ωρες  το 24ωρο και από πάνω θα μας λένε ότι αναπαυόμαστε! Το θράσος εκείνων  που  τολμούνε  να μιλάνε για «εξανθρωπισμό» του τρόπου εφημέρευσης είναι απύθμενο αφού με δεδομένες τις τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς το 60ωρο θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση ενώ με τα εντέλλεσθε που δίνουν και παίρνουν, τα φαινόμενα αυθαιρεσίας και αυταρχισμού των διοικήσεων που πολλαπλασιάζονται, τα περί «ελεύθερης συναίνεσης του γιατρού» είναι καθαρή κοροϊδία.

* Να αποσυρθεί τώρα το Νομοσχέδιο έκτρωμα

* Όχι στο ελαστικό ωράριο. Όχι στην ελαστική ζωή

* 5ήμερο-6ωρο-30ωρο. Μια εφημερία την εβδομάδα. Ρεπό την αμέσως επόμενη ‘ώρα

* Δημόσια δωρεάν υγεία για όλο τον Λαό

Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε μετά από πρόταση του Δ.Σ τη διενέργεια εκλογών για την Τρίτη 21Νοεμβρίου.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή