Καταγγέλλει δικηγορικά γραφεία ο Σύλλογος Σχολικών Καθαριστριών Τρικάλων

Δελτίο τύπου απέστειλε στα μέσα ενημέρωσης, προ λίγης ώρας, το Σωματείο Καθαριστριών & Καθαριστών Νομού Τρικάλων, με το οποίο καταγγέλλει δικηγορικά γραφεία άλλων πόλεων για ύποπτες προσεγγίσεις σε μέλη της οργάνωσης, με σκοπό την απόσπαση προσωπικών πληροφοριών. Ακολουθεί ολόκληρο το δελτίο τύπου, όπως μας απεστάλλει:
 
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ & ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Τρίκαλα  24 – 4 – 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
«ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ»
 
Ο Σύλλογος Σχολικών Καθαριστριών Τρικάλων καταγγέλλει δικηγορικά γραφεία άλλων πόλεων που «παρελαύνουν» στην περιοχή μας, προσεγγίζοντας συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες – μέλη της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης, με νέες «υποσχέσεις» γύρω από τη μονιμοποίηση τους, λόγω κάλυψης παγίων και διαρκών αναγκών.
 
Αυτά τα δικηγορικά γραφεία, δεν διστάζουν να δελεάζουν τις σχολικές καθαρίστριες με ευτελή ποσά προκαταβολών (5€), αποσπώντας προσωπικά δεδομένα και εξουσιοδοτήσεις μελλοντικής είσπραξης ποσών, δίχως να διευκρινίζεται εάν και πότε θα κατατεθούν δικόγραφα, σε ποιο δικαστήριο, ποια είναι η «ταρίφα» σε περίπτωση δικαστικής ευόδωσης των δικογράφων, αν θα παίρνουν δικηγορική αμοιβή – ακόμα και σε περίπτωση πολιτικής επίλυσης του ζητήματος – όπως συνέβαινε στο παρελθόν με άλλα μεγάλα δικηγορικά γραφεία των Αθηνών, που εκμεταλλεύονταν την αγωνία των συναδελφισσών.
 
Ο Σύλλογός μας επισημαίνει ότι ουδεμία εμπλοκή έχει με τέτοια δικηγορικά γραφεία και η απόφαση των οργάνων του είναι να μην προωθούνται, ούτε να προτείνονται – συστήνονται σε εργαζόμενες τέτοιου είδους δικαστικές προσφυγές για τη δικαίωσή τους.
 
Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι πρωτίστως πολιτικό και βασική ευθύνη για την επίλυσή του έχει η πολιτεία.
 
Εξάλλου κανένας δεν μονιμοποιήθηκε μέχρι σήμερα με δικαστικές αποφάσεις.
 
Καλούμε τους εκπροσώπους αυτών των δικηγορικών γραφείων να σταματήσουν να εκμεταλλεύονται σε ηθικό και οικονομικό επίπεδο, με ψεύτικες υποσχέσεις φτωχές συμβασιούχες σχολικές καθαρίστριες, οι οποίες δεν έχουν στο ήλιο μοίρα.
 
Συστήνουμε δε στις συναδέλφισσες σχολικές καθαρίστριες να κινούνται προσεκτικά σε ό,τι αφορά τυχόν νομικές συμβουλές ή και νομικούς χειρισμούς, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστα φαινόμενα του παρελθόντος.
 
Η Κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως οι Υπουργοί των συναρμόδιων με την καθαριότητα των σχολείων Υπουργείων, να αναλάβουν άμεσα δράση για την επίλυση του ζητήματος των συμβασιούχων σχολικών καθαριστριών και να δοθεί τέλος στην πολυετή ομηρία και εκμετάλλευσή τους.
 
Συναδελφικά
Για τη Διοίκηση του Σωματείου
Η Πρόεδρος
ΣΤΑΜΑΤΙΑ ΤΡΑΓΑΝΗ
Η Γεν. Γραμματέας
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ


Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή