Διαβάστε επίσηςΤα νέα της πόλης

Τρίκαλα: «Το Μυστικό της Βιβλιοθήκης» από το ΚΔΑΠ «Φρούριο» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

Μαθητές του ΚΔΑΠ «Το Φρούριο» του Δήμου Τρικκαίων συμμετείχαν στη δράση «Το Μυστικό της Βιβλιοθήκης» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων.

10 Mar 2026

Μια ξεχωριστή βιωματική εμπειρία γνώσης, δημιουργίας και συνεργασίας είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές του ΚΔΑΠ «Το Φρούριο» του Δήμου Τρικκαίων, την Πέμπτη 5 Μαρτίου 2026.

Παιδιά από την τρίτη έως την έκτη τάξη συμμετείχαν στη δράση «Το Μυστικό της Βιβλιοθήκης», που πραγματοποιήθηκε στο Τμήμα Παιδικού Βιβλίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων. Η εκπαιδευτική πρωτοβουλία είχε στόχο την καλλιέργεια της φιλαναγνωσίας, την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της συνεργασίας μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιδαγωγικό παιχνίδι.

Οι μαθητές συμμετείχαν σε ένα διαδραστικό «κυνήγι θησαυρού», το οποίο εξελίχθηκε σε διαδοχικά στάδια. Αρχικά, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του χώρου από το προσωπικό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Τρικάλων, την κ. Τζένη Ρώσσιου και τον κ. Δημήτρη Βασιλειάδη.

Στη συνέχεια οι μαθητές χωρίστηκαν σε ομάδες και, μέσα από την αφήγηση της εκπαιδευτικού κ. Χριστίνας Κουτσού, μπήκαν σε ένα φανταστικό σενάριο εξερεύνησης. Τα παιδιά αναζήτησαν βιβλία με συγκεκριμένες θεματικές, όπως τέχνη, βιβλίο και ταξίδι, εξασκώντας δεξιότητες παρατήρησης, συνεργασίας και αναζήτησης πληροφοριών.

Σε επόμενο στάδιο συμμετείχαν σε δημιουργική εικαστική δραστηριότητα, υπό την καθοδήγηση της εικαστικού κ. Ίριδας Μπουρνάζου, δημιουργώντας ομαδικά έργα με θέμα τον ήρωα – εξερευνητή που αγαπά τα βιβλία και την τέχνη.

Η δράση συνεχίστηκε με παιχνίδι λέξεων (σταυρόλεξο), μέσα από το οποίο τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως ομάδα, σεβασμός και αγάπη, ενισχύοντας τη γλωσσική τους έκφραση και τη συνεργατική μάθηση.

Καθοδήγηση και παιδαγωγική υποστήριξη προσέφεραν επίσης οι εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ «Το Φρούριο» κ. Ζωή Μπράκη (νηπιαγωγός) και κ. Δήμητρα Κούτσικου (δασκάλα Γαλλικών).

Στο τελευταίο στάδιο αποκαλύφθηκε ο «θησαυρός» της δράσης μέσα από ένα συμβολικό σεντούκι, μεταφέροντας το μήνυμα ότι «ο πραγματικός θησαυρός βρίσκεται στη γνώση, την ανάγνωση και τη δημιουργία». Η δράση ολοκληρώθηκε με συμβολικά δώρα για τους μαθητές.

Τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δράσης είχαν η υπεύθυνη της δομής του ΚΔΑΠ «Το Φρούριο» κ. Μαρία Παλάβρα, καθώς και οι εκπαιδευτικοί Ίριδα Μπουρνάζου και Χριστίνα Κουτσού.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εκφράζονται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων και στο προσωπικό της για τη φιλοξενία και τη συνεργασία, καθώς και στους εκπαιδευτικούς του ΚΔΑΠ «Το Φρούριο» που συνέβαλαν στην επιτυχημένη υλοποίηση της δράσης.

Trikalanews
Author: Trikalanews



Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα..