Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κινητοποιήσεις σε Ιδρύματα Πρόνοιας και δυσμενή μεταχείριση ΑμεΑ από ΕΟΠΥΥ

Τι καταγγέλλει ανακοίνωση του «Κινήματος Αλλαγής».
 
Η  κορύφωση των κινητοποιήσεων της ΠΟΕΔΥΝ για όσους  εργάζονται   ως επικουρικοί στα προνοιακά ιδρύματα, που κινδυνεύουν με απολύσεις πριν τη λήξη των συμβάσεων τους, είναι μια εύγλωττη και ωστόσο οδυνηρή απόδειξη για την εξαθλίωση στην οποία βρίσκεται το προνοιακό σύστημα στη χώρα μας.

Μέρα τη μέρα συρρικνώνονται  κοινωνικές δομές, παρά τις μεγαλόστομες δηλώσεις της κυβέρνησης και της αρμόδιας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης,  που περί άλλων τυρβάζει, καμαρώνοντας ότι «για πρώτη φορά χτίζει το ισχυρό κράτος πρόνοιας»!.

Στην πραγματικότητα, εκεί έξω, τα ιδρύματα στενάζουν από τραγικές ελλείψεις, την ιδία ώρα που η κυβέρνηση γέμισε προσλήψεις μετακλητών και ημετέρων, που στοιβάζονται στα υπουργικά γραφεία.

Παίζει μικροκομματικά και ψηφοθηρικά παιχνίδια με την κατηγορία των επικουρικών, που στην ουσία αποτελούν  ανάσα στήριξης για τη λειτουργία των δομών πρόνοιας.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση χαρατσώνει ξεδιάντροπα τους πιο ευάλωτους, στο νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ, που παράτυπα και εσπευσμένα «επέβαλε» πρόσφατα ο υπουργός στο ΔΣ ΕΟΠΥΥ, καθιερώνοντας, μεταξύ άλλων :
•συμμετοχή 10%-30% στο νέο κανονισμό του ΕΟΠΥΥ για νοσηλείες σε χρονίως πάσχοντες,
•κατάργηση νοσηλίου για τις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ΑΜΕΑ
•επαθχείς συμβάσεις για την αποκατάσταση βαρέων περιστατικών.

Τα ψέματα τέλειωσαν.

Οι μεγαλόπνοοι οργανωτισμοί,  μηχανισμοί, μητρώα και σχεδιασμοί επί χάρτου, σε ένα λαό φτωχοποιημένο και πλήρως προσβεβλημένο από την ανάλγητη ψευτοαριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έφτασαν στο τέλος τους.

Έστω και την τελευταία στιγμή τους καλούμε  σεβαστούν τα δικαιώματα των εργαζομένων, την ανάγκη της φροντίδας των νοσηλευομένων και των ατόμων με αναπηρία, να λύσουν το θέμα του προσωπικού των προνοιακων ιδρυμάτων, να πάρουν πίσω τον κανονισμό ΕΟΠΥΥ  και να θεσμοθετήσουν ρυθμίσεις, που θα στηρίζονται στη διαβούλευση και τεκμαιριωμένες επιδημιολογικές μελέτες, με επίκεντρο τη φροντίδα των ΑμεΑ..

Εμείς, στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ είμαστε διαχρονικά και σταθερά αρωγοί και συνοδοιπόροι των κινημάτων για την κοινωνική πρόνοια, κοινωνική συνοχή και δικαιοσύνη.
 
ΤΟΜΕΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ «ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή