Κόντρα σε όλους ο Κυμπουρόπουλος κατά των αμβλώσεων

Μόνος εναντίον όλων στο ελληνικό πολιτικό περιβάλλον ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, τάχθηκε κατά των αμβλώσεων, με αποτέλεσμα να εισπράξει τα βέλη συλλήβδην του πολιτικού κόσμου στην Ελλάδα, ακόμα και του κόμματός του.

Ο Ευρωβουλετής έδωσε την έγκρισή του σε ψήφισμα του ευρωκοινοβουλίου κατά των αμβλώσεων. «Δεν εκφράζει το κόμμα και τον πρόεδρό του», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ν.Δ.

Οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν «όχι» στο συγκεκριμένο ζήτημα, με τη στάση του κ. Κυμπουρόπουλου να προκαλεί αντιδράσεις.

Το ψήφισμα επισημαίνει πως η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

Οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ψήφισαν «όχι» στο συγκεκριμένο ζήτημα, με τη στάση του κ. Κυμπουρόπουλου να προκαλεί αντιδράσεις.

«Η ψήφος του Στέλιου Κυμπουρόπουλου κατά του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση είναι ντροπή για τη χώρα. Η “μεταρρύθμιση” προχωράει, επόμενη στάση κυνήγι μαγισσών», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Ηλιόπουλος.

Για το θέμα εξέδωσε ανακοίνωση και το γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, που φαίνεται να μην καλύπτει τον ευρωβουλευτή για την απόφασή του. Συγκεκριμένα αναφέρεται πως η ψήφος του δεν εκφράζει ούτε το κόμμα, ούτε και τον πρόεδρό του, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρη θέση, σταθερά και διαχρονικά για το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. Το θέμα αυτό έχει λυθεί για την ελληνική κοινωνία εδώ και δεκαετίες. Είναι προφανές ότι η ψήφος του ευρωβουλευτή κ. Στέλιου Κυμπουρόπουλου δεν εκφράζει το κόμμα και τον Πρόεδρό του», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία στην ανακοίνωσή της.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή