Κώστας Σκρέκας: «Μια από τις φθηνότερες τιμές λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη πετύχαμε και τον Ιανουάριο»

Η Ελλάδα συνεχίζει να καταγράφει και για τον Ιανουάριο μια από τις πανευρωπαϊκά φθηνότερες τιμές λιανικής στο ηλεκτρικό ρεύμα. Τα στοιχεία που δημοσίευσε ο πανευρωπαϊκός δείκτης HEPI (Household Energy Price Index) δείχνουν ότι η πολιτική της κυβέρνησης στο θέμα αυτό, συνεχίζει να παράγει απτά αποτελέσματα για τους Έλληνες καταναλωτές.

Τον Ιανουάριο στη χώρα μας η μέση τιμή της κιλοβατώρας διαμορφώθηκε στα 24,16 λεπτά, αρκετά πιο κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στα κυμαινόμενα τιμολόγια, ο οποίος είναι 36,45 λεπτά. Για ακόμα έναν μήνα είμαστε πολύ φθηνότεροι ακόμα κι από χώρες με ώριμες αγορές ενέργειας, όπως η Ιταλία (60,4 λεπτά), η Μεγάλη Βρετανία (46,6 λεπτά), η Γερμανία (35,93 λεπτά) κλπ.

Ο Τρικαλινός Υπουργός, Κώστας Σκρέκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής, όπως προκύπτει από τον πίνακα HEPI Ιανουαρίου, για ουσιαστική στήριξη των καταναλωτών, διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και ενεργειακή επάρκεια σε προσιτές τιμές, έχουν λάβει μόνιμα χαρακτηριστικά. Για πολλούς μήνες στη σειρά, η Ελλάδα έχει μια από τις φθηνότερες τιμές λιανικής στην ηλεκτρική ενέργεια, σε όλη την Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται και η αστάθεια στις αγορές παρατείνεται. Θα συνεχίζουμε αποφασιστικά για όσο διάστημα διαρκεί αυτή η κρίση, όπως έχει δεσμευτεί ενώπιον των Ελληνίδων και των Ελλήνων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, την πολιτική που ακολουθούμε και τα αποτελέσματα της οποίας φαίνονται στους πίνακες του HEPI, αλλά κυρίως στους λογαριασμούς των Ελλήνων καταναλωτών».

1 Συνημμένο
Λήψη ως zip

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …