Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας: Πολύ σημαντική εξέλιξη για τα Τρίκαλα η εξαγγελία Μητσοτάκη για την Σιδηροδρομική γραμμή Καλαμπάκας – Κοζάνης

Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, συνόδευσε στην περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία ο Τρικαλινός υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας. Το πρωί της Δευτέρας ο κ. Σκρέκας, επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου, πραγματοποίησε σειρά επαφών με παραγωγικούς φορείς.

Στη συνέχεια ο Τρικαλινός Υπουργός είχε την ευκαιρία να μεταφέρει τα βασικά του συμπεράσματα από αυτές τις συζητήσεις, στον Πρωθυπουργό.

Το μεσημέρι της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στην Κοζάνη το Αναπτυξιακό Σχέδιο για τη Δυτική Μακεδονία, με επίκεντρο την απόφαση του Πρωθυπουργού, η περιοχή αυτή να πρωταγωνιστεί και στο μέλλον ως ενεργειακό κέντρο. Ο Υπουργός Περιβάλλοντος κι Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, παρουσίασε αναλυτικά τους πέντε άξονες του ενεργειακού και περιβαλλοντικού μέρους του Σχεδίου.

Ο Κώστας Σκρέκας άκουσε με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξαγγέλλει την έναρξη της μελέτης για τη σιδηροδρομική διασύνδεση Καλαμπάκας- Κοζάνης. Πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, που αποτέλεσε χρόνιο αίτημα για τους κατοίκους της Καλαμπάκας και πολιτικό όραμα για τον Τρικαλινό Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας. Ο κ. Σκρέκας υπήρξε ανέκαθεν θιασώτης αυτού του εξαιρετικά χρήσιμου σιδηροδρομικού άξονα στην καρδιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, με προφανή οφέλη τόσο για την Καλαμπάκα, όσο και για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή