Κώστας Σκρέκας: Αν δεν αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής δεν πρόκειται να γίνει τίποτα

«Αν δεν αλλάξει το μείγμα της οικονομικής πολιτικής δεν πρόκειται να γίνει τίποτα τον Αύγουστο του 2018», δήλωσε ο Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ν.Δ., Βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας.

«Το μείγμα της οικονομικής πολιτικής δεν αλλάζει. Μετά από 37 νέους φόρους και πάνω από 12 δις ευρώ επιπλέον επιβαρύνσεις, τα ετήσια έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού είναι πάνω-κάτω ίδια με αυτά που είχαμε το 2014» επισημαίνει ο κ. Σκρέκας, υπογραμμίζοντας πως «αυτή η οικονομική πολιτική απέτυχε» και επισημαίνοντας πως «χρειάζονται λιγότεροι φόροι και εισφορές για να πάρει μπροστά η οικονομία».

Για την ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, που εγκαινίασε ο Πρωθυπουργός, ο κ. Σκρέκας επισήμανε πως «πρόκειται για έργο που έχει πολλαπλά οφέλη για την οικονομία και την κοινωνία, το οποίο το οραματίστηκε, το σχεδίασε, το μελέτησε και υπέγραψε και την σύμβαση κατασκευής του η προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ.», προσθέτοντας «Μου κάνει εντύπωση πως ακόμα και στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού, ο κ. Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός αυτής της χώρας, έστησε μια πανηγυρική φιέστα και δεν αναφέρθηκε καθόλου σε αυτούς τουλάχιστον που προετοίμασαν το έδαφος, υπέγραψαν τη σύμβαση κατασκευής και ξεκίνησε να κατασκευάζεται το έργο πριν αυτός αναλάβει την διακυβέρνηση αυτής της χώρας. Έστησε μια φιέστα, όπως και στον ΤΑΡ, τον αγωγό φυσικού αερίου, το εμβληματικό αυτό έργο που έβαλε την Ελλάδα στον γεωπολιτικό χάρτη της ενέργειας, το οποίο έργο, ο κ. Τσίπρας ως αρχηγός της αντιπολίτευσης το είχε καταψηφίσει μαζί με όλη του την κοινοβουλευτική ομάδα».

Ο κ. Σκρέκας κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι «σφετερίζεται έργα άλλων και στήνει πανηγυρικές φιέστες χωρίς τουλάχιστον να έχει τον πολιτικό πολιτισμό και την ευθιξία την πολιτική τού να αναγνωρίζει ότι κάποιος άλλος είναι αυτός που το ξεκίνησε, το οραματίστηκε και ξεκίνησε να το κατασκευάζει» σημείωσε ότι «αυτό το έργο καθυστέρησε, με ευθύνη της κυβέρνησης κατά 18 μήνες, που σημαίνει ότι επιβάρυνε τους Έλληνες πολίτες με πάνω από 100 εκ. ευρώ γιατί είχε χρόνο ολοκλήρωσης το 2016».

Για την υπόθεση «Novartis», ο κ. Σκρέκας είπε ότι «δεν υπάρχει πιο ανυπόληπτη και πιο ανήθικη πολιτική πράξη από την πράξη του πολιτικού που προσπαθεί να καταστρέψει τον αντίπαλό του συκοφαντώντας τον και προσπαθώντας να βλάψει την ηθική του υπόσταση χωρίς αποδείξεις» και υπογράμμισε την ανάγκη «η Δικαιοσύνη να αφεθεί ελεύθερη και να κρίνει, να ερευνήσει και να ρίξει φως άμεσα», τονίζοντας «όσο δεν το κάνει κι όσο καθυστερεί θα μου επιτρέψετε να πω ότι μπαίνουν άλλες σκέψεις ότι δυστυχώς αυτό απλά και μόνο είναι μια προσπάθεια του κ. Τσίπρα να διασωθεί πολιτικά. Γιατί η κυβέρνησή του μέχρι τώρα πέρα από το να στήνει πανηγυρικές φιέστες και να σφετερίζεται έργα άλλων τα οποία εγκαινιάζει, πέρα από το να βάζει φόρους, εισφορές, πέρα από τη φτώχεια και τη μιζέρια δεν έχει πετύχει τίποτα άλλο μέχρι τώρα».

Για τους 2 Έλληνες Στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία, ο κ. Σκρέκας ευχήθηκε «αυτοί οι άνθρωποι να γυρίσουν το συντομότερο, αν είναι δυνατόν σήμερα, σώοι και αβλαβείς», εξέφρασε την ελπίδα ότι «Η κυβέρνηση σε αυτό το κομμάτι να αποδειχθεί αποτελεσματική» και πρόσθεσε «Εμείς στηρίζουμε ό,τι πρέπει να γίνει ώστε αυτοί οι άνθρωποι να γυρίσουν άμεσα πίσω. Και σε αυτό το θέμα δεν χωράει κομματική αντιπαράθεση».
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή