Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας: Η ΔΕΗ έχει μετατραπεί από αναπτυξιακό πυλώνα σε συστημική απειλή για την οικονομία και τη χώρα

Συνέντευξη τύπου έδωσαν ο αρμόδιος Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Ν.Δ. και Βουλευτής Τρικάλων Κώστας Σκρέκας και ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης, με θέμα την πορεία της ΔΕΗ, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την οικονομική θέση και το μέλλον της εταιρείας.

Ο κ. Σκρέκας, τόνισε ότι «η ΔΕΗ μετά τις καταστροφικές επιλογές της κυβέρνησης έχει μετατραπεί από αναπτυξιακό πυλώνα σε συστημική απειλή για την οικονομία και τη χώρα», υπογράμμισε ότι «Με τα 520 εκ. ευρώ η ΔΕΗ ίσα-ίσα καλύπτει το μισό της σημερινής μισθοδοσίας», αναφερόμενος στην σημερινή διαμόρφωση του λειτουργικού περιθωρίου της επιχείρησης.

«Αν λάβει κανείς υπ’ όψιν την έκθεση της Mckinsey, για την οποία ζητάμε 50 βουλευτές από την κυβέρνηση να την καταθέσει στη Βουλή, προβλέπει για το 2022 μείωση του λειτουργικού περιθωρίου στα μόλις 330. ευρώ και τότε η ΔΕΗ δεν θα μπορεί να καλύπτει ούτε το 1/3 της μισθοδοσίας», προσέθεσε ο κ. Σκρέκας.

Σχολιάζοντας δε, τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη για επίθεση στη μετοχή της ΔΕΗ, είπε ότι «αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας, η οποία επελέγη να γίνει νύχτα Παρασκευής 27 Απριλίου, παραμονή πενθημέρου, η μετοχή έπεσε κατά 25%. Δεν φταίει ούτε η αντιπολίτευση, ούτε το δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας για την έκθεση της McKinsey, γιατί η πτώση της μετοχής ξεκίνησε από την ώρα που ανακοινώθηκαν τα δραματικά οικονομικά αποτελέσματα».

Τέλος, ο κ. Σκρέκας υπογράμμισε ότι τα λάθη της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την ΔΕΗ έχουν κοστίσει από 3,2 έως 4,1 δις στην επιχείρηση.
Συγκεκριμένα, 1 με 1,2 δις προέρχονται από την αύξηση των ληξιπροθέσμων οφειλών, 300-500 εκ. από τη μετοχοποίηση του ΑΔΜΗΕ, 1,5 με 2 δις από την ακύρωση του σχεδίου της μικρής ΔΕΗ, 325 εκ. ευρώ από την εισφορά του προμηθευτή, 92 εκ. από τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ και ανυπολόγιστο κόστος από την καθυστέρηση της εισόδου στρατηγικού επενδυτή στην επιχείρηση.

«Η ΝΔ δεν πρόκειται να αφήσει τη ΔΕΗ να χρεοκοπήσει. Η ΝΔ θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να τη διασώσει», τόνισε ο κ. Σκρέκας.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή