Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Κώστας Σκρέκας: Να υπάρξει άμεσα πλήρης και αναλυτική ενημέρωση για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των ΕΛΠΕ

Ο Τομεάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος και Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. Κώστας Σκρέκας, με αφορμή την ανακοίνωση υπογραφής συμφωνίας μετόχων για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών των ΕΛΠΕ , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οι αποκρατικοποιήσεις, όπως έμπρακτα έχει αποδείξει με την πολιτική της η Νέας Δημοκρατίας, μπορούν και πρέπει να λειτουργούν προς όφελος των Ελλήνων πολιτών. Με αυτήν την οπτική εξετάζουμε και την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, των Ελληνικών Πετρελαίων.

Από τις ανακοινώσεις που έγιναν ωστόσο εγείρονται καίρια ερωτήματα στα οποία η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει:

  Α:  Πόσο χρονικό διάστημα διαπραγματεύονταν το Δημόσιο και ο ιδιώτης μέτοχος την πώληση;
 Β: Γιατί χάθηκε πολύτιμος χρόνος και η αποκρατικοποίηση που όφειλε να  είχε σχεδιαστεί σωστά προκειμένου να λειτουργήσει αναπτυξιακά και να δώσει νέα ώθηση στην ενεργειακή αγορά της χώρας, πρέπει εσπευσμένα πλέον να διεκπεραιωθεί μέσα σε μόλις τρεις μήνες;

Για την Ν.Δ., η πώληση της μεγαλύτερης ενεργειακής εταιρείας της χώρας είναι αυτονόητο ότι πρέπει να γίνει σε συνθήκες απόλυτης διαφάνειας και το τίμημα να αντικατοπτρίζει την πραγματική αξία της εταιρείας με το μεγαλύτερο κύκλο εργασιών στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και ζητούμε να υπάρξει πλήρης και αναλυτική ενημέρωση σε σχέση με τους όρους που συμφώνησαν Δημόσιο και ΤΑΙΠΕΔ για θέματα εθνικής σημασίας, που αφορούν την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, όπως τα στρατηγικά αποθέματα καυσίμων, αλλά και οι ευαίσθητες οικονομικά και εθνικά έρευνες υδρογονανθράκων.

Ο αρμόδιος Υπουργός Γιώργος Σταθάκης οφείλει να απαντήσει σε αυτά τα ερωτήματα και να μην κρύβεται πίσω από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ».
 
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή