​Τί να προσέξετε στο ξεπάγωμα του κρέατος-Κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων | trikalanews.gr

​Τί να προσέξετε στο ξεπάγωμα του κρέατος-Κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων

    Η διαδικασία απόψυξης του κρέατος ώστε να μπει για μαγείρεμα είναι βαρετή καθώς θα πρέπει να περιμένετε πολύ ώρα ώσπου να ξεπαγώσει και να έχει την κατάλληλη σύσταση. Υπάρχει βέβαια και ο κίνδυνος ανάπτυξης βακτηρίων στο κρέας αν δεν γίνει σωστά η διαδικασία ξεπαγώματος.    

   Υπάρχει όμως, ένας πολύ απλός και ασφαλής τρόπος για να ξεπαγώσετε ένα κομμάτι κρέας, χωρίς να προκύψει πρόβλημα από πιθανή ανάπτυξη βακτηρίων.

   Η μέθοδος που θα δείτε είναι εγκεκριμένη από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

   Η βασική προϋπόθεση είναι πως το κρέας σας είναι από πριν κομμένο/χωρισμένο σε κομμάτια. Από εκεί και πέρα το μόνο που χρειάζεστε είναι καυτό νερό (όχι βραστό!) και μερικές σακούλες φαγητού, οι οποίες να κλείνουν αεροστεγώς.

   -Πρώτα ζεστάνετε το νερό μέχρι τους 60°C. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μόλις που θα βλέπετε τις πρώτες φυσαλίδες να σχηματίζονται στην βάση της κατσαρόλας και πως, αν βάλετε το δάχτυλό σας στο νερό, θα αντέχετε μόνο για 1-2 δευτερόλεπτα.

   -Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά.

   -Στη συνέχεια βάζετε το κάθε κομμάτι κρέας που θέλετε να αποψύξετε μέσα σε μία σακούλα και την κλείνετε.

   -Βάλτε την σακούλα με το κρέας μέσα στην κατσαρόλα και περιμένετε μερικά λεπτά. Συνιστάται να ΜΗΝ την αφήσετε στο νερό για πάνω από 45’ σε κάθε περίπτωση.

   Το κοτόπουλο θα είναι έτοιμο σε περίπου 10 λεπτά και άλλα είδη κρέατος σε περίπου 12 λεπτά. Αυτός ο χρόνος είναι ιδανικός, ώστε το κρέας να μην αρχίσει να μαγειρεύεται μέσα στην σακούλα και ταυτόχρονα να μην προλάβουν να σχηματιστούν καθόλου βακτήρια.

   Μην εφαρμόσετε αυτήν τη μέθοδο για μεγάλα κομμάτια κρέατος, ή για ολόκληρο κοτόπουλο, επειδή θα χρειαστεί να παραμείνουν στο νερό για μεγάλο χρονικό διάστημα.



Επιχειρείν

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

Καυσόξυλα Κάρβουνα Κολίτσας

37 χρόνια εμπειρίας, συνέπειας, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης «μετράει» η επιχείρηση Κολίτσας Δημήτριος: από το 1979 έως σήμερα.
Lifting προσώπου – Αισθητικός βελονισμός

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ειδικός Παθολόγος
Αρτηριακή Υπέρταση
Θέματα Παχυσαρκίας
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

ΡΟΖ ΠΙΠΕΡΙ

Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των μπαχαρικών και όχι μόνο, ξεκίνησε από τα Τρίκαλα.
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Γρηγόριος Τσακμάκης MD Χειρουργός Ουρολόγος

Ο ιατρός είναι απόφοιτος της Ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Δημοφιλέστερα

Βουλευτές Τρικάλων: Τρεις  παίζουν κλαρίνο  και  ένας  χορεύει

Βουλευτές Τρικάλων: Τρεις παίζουν κλαρίνο και ένας

Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι, λέει ο λαός. Κάτι περισσότερο

Αλλαγές στις κυκλοφοριακές συνήθειες στα Τρίκαλα λόγω των γυρισμάτων ιταλοαμερικανικής ταινίας

​Αλλαγές στις κυκλοφοριακές συνήθειες στα Τρίκαλα λόγω των

Με μικρές αλλαγές στις κυκλοφοριακές και οδηγικές μας συνήθειες

-----Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων-----

Προσωπική υπόθεση πλέον το ΓΝΤ για τον διοικητή Δημήτρη

Γροθιά στην …διαφθορά με κερδισμένο το Γενικό Νοσοκομείο

---Κεράκια κεριά----

Απεβίωσε Τρικαλινός ιερέας στη Γερμανία

Σε ηλικία 73 ετών «έφυγε» από τη ζωή, ο πατέρας Ιωάννης Μανώλης,

Κόπηκε η πίτα του Παρθένη

Κόπηκε η πίτα του Παρθένη

Τεράστια επιτυχία είχε η κοπή πίτας του Τμήματος Υγείας ΣΥΡΙΖΑ

Ομαλά συνεχίζονται τα γυρίσματα της ιταλοαμερικανικής ταινίας «BorntobeMurdered»

​Ομαλά συνεχίζονται τα γυρίσματα της ιταλοαμερικανικής ταινίας

Χωρίς προβλήματα φαίνεται ότι θα ολοκληρωθούν σήμερα τα

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης