Κυβέρνηση προς δανειστές: «Καμία επίπτωση βιωσιμότητας, οι παλαιοί συνταξιούχοι θα έχουν πεθάνει μέχρι το 2040»

– Mια μέρα θα πεθάνουμε Snoopy…
-Ναι αλλά όλες τις άλλες πρέπει να ζήσουμε…

Αυτός ο μικρός διάλογος από μία παλιά παιδική τηλεοπτική σειρά εκφράζει εύστοχα ακριβώς αυτά που είπε ο κ. Τσακαλώτος για τους παλιούς συνταξιούχους στους δανειστές ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να αποτελεί διάλογο δύο ‘’παλαιών’’ συνταξιούχων οι οποίοι εμφάνισαν συμπτώματα κατάθλιψης κάνοντας σκέψεις ματαιότητας της ζωής τους ακούγοντας τον κ. Τσακαλώτο.

Συγκεκριμένα:

Τελική λύση* ανάλογη με αυτή που απεργαζόταν το ναζιστικό καθεστώς της Γερμανίας για τους Εβραίους τους Σλάβους κλπ προβάλλει η κυβέρνηση στους δανειστές για να την κρατήσουν στην ζωή μέσω αναστολής ισχύος του νόμου που η ίδια ψήφισε για περικοπή των συντάξεων προκειμένου μέχρι να γίνουν εκλογές

Η ΝΔ έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με απόσπασμα ομιλίας του υπουργού Οικονομικών στη Βρετανική πρωτεύουσα όπου και αναφέρει πως «δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος».

Με αφορμή αυτή τη δήλωση το Γραφείο Τύπου της ΝΔ επισημαίνει πως «τελικά δεν ειπώθηκε κατά λάθος. Την ευχή που έδωσε στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας να αποδημήσουν το γρηγορότερο οι 1,5 εκατομμύρια συμπολίτες μας που είναι άνω των 70 ετών, την επανέλαβε ως λύση για το ασφαλιστικό και ο υπουργός Οικονομικών. Έτσι, λοιπόν, δίνει η κυβέρνηση τη μάχη για να μην κοπούν οι συντάξεις. Αφού υπέγραψε μόνη της τις περικοπές, τώρα επιδιώκει την ακύρωσή τους προσπαθώντας να πείσει τους θεσμούς ότι αφορούν μελλοθάνατους. Και δεν ντρέπονται».

*Επιστολή του Γκέρινγκ προς τον Χάιντριχ σχετικά με την «Τελική Λύση».

Με την ονομασία Τελική Λύση (γερμανικά: Endlösung) έγινε γνωστό το σχέδιο των Ναζιστών για τη συστηματική δολοφονία των Εβραίων, τόσο στη Γερμανία όσο και στις περιοχές που κατακτήθηκαν από αυτή κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το αποτέλεσμα της εφαρμογής του σχεδίου αυτού ήταν το Ολοκαύτωμα, το οποίο στοίχισε στην Εβραϊκή Κοινότητα της Ευρώπης περίπου έξι εκατομμύρια νεκρούς άνδρες, γυναίκες και παιδιά.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή