Διαβάστε επίσηςΛάρισα

Λάρισα: Μαθητής αγόρασε ναρκωτικά από το διαδίκτυο με κρυπτονομίσματα

14 Oct 2023

Χρησιμοποίησε το σκοτεινό διαδίκτυο (dark web) για να παραγγείλει ναρκωτικά από το εξωτερικό τα οποία πλήρωσε με bitcoin

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκεται ένας 18χρονος μαθητής στη Λάρισα που αγόραζε ναρκωτικά από το διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα για τις πληρωμές.

Σύμφωνα με το onlarissa.gr, έχοντας παραγγείλει από το Ηνωμένο Βασίλειο μικροποσότητες γνωστών παραισθησιογόνων όπως η MDMA και το LSD συνελήφθη την Παρασκευή (13/10) από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

Η σύλληψη του 18χρονου Λαρισαίου μπορεί να θεωρείται πρωτόγνωρη στα τοπικά χρονικά, επιβεβαιώνει ωστόσο το ήδη γνωστό στις διωκτικές αρχές ότι ο ανώνυμος διαδικτυακός ιστός, το ευρέως γνωστό ως dark web μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και από νεαρούς, άριστους κατά τα άλλα χρήστες των νέων τεχνολογιών για την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών, με την ψευδαίσθηση της «ασφαλούς» προμήθειας αντί της έκθεσης στον κίνδυνο προμήθειας ναρκωτικών σε δημόσιους χώρους, όπως για παράδειγμα οι πλατείες, άλλοι πολυσύχναστοι χώροι και στέκια νεολαίας.

Το δέμα από το Ηνωμένο Βασίλειο ανιχνεύθηκε από εκπαιδευμένο σκύλο στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» και έτσι ταυτοποιήθηκε ο παραλήπτης του, ο 18χρονος Λαρισαίος.

Το δέμα περιείχε ζαχαρωτά (ζελεδάκια) διαφόρων χρωμάτων, 14,6 γραμμάρια μεθυλενοξιοξυμε θαμφεταμίνης, γνωστότερης και ως MDMA, μια ψυχοτρόπο ουσία που χρησιμοποιούν οι χρήστες καθώς αλλάζει τις αισθήσεις, δημιουργεί αυξημένη ενέργεια και, φυσικά προκαλεί ευχαρίστηση. Όπως περιείχε 5 τεμάχια του παραισθησιογόνου ναρκωτικού LSD αλλά και 10 χάπια ηρεμιστικού (αγχολυτικού) φαρμάκου.

Μετά από έρευνα στο σπίτι του 18χρονου μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 22 γραμμάρια χασίς, μία λειτουργική ζυγαριά ακριβείας, όπως και το χρηματικό ποσό των 635 ευρώ. Σε βάρος του 18χρονου ασκήθηκε δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών (εισαγωγή ναρκωτικών από το εξωτερικό και κατοχή) και οδηγούμενος χθες στον Ανακριτή έλαβε προθεσμία για σήμερα προκειμένου να απολογηθεί και παραμένει κρατούμενος.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

AirCanteen

Γίνε μέλος της κορυφαίας εταιρείας εστίασης!

Γίνε μέλος της κορυφαίας εταιρείας εστίασης!

Η AirCanteen, μια από τις ηγέτιδες εταιρείες εστίασης, αναζητά Πωλητές, Barista, Αποθηκάριους & Υπεύθυνους Καταστήματος για τα καταστήματά μας στα …


Δεν βρέθηκαν άρθρα.
Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.