Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Διακρατική Συνάντηση στη Λάρισα για την ενδυνάμωση ενηλίκων με περιορισμένες δεξιότητες

Ο γενικός πληθυσμός της Ελλάδας έχει περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ελλάδα συγκέντρωσε 0,37 βαθμούς (με άριστα το 1) στο Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας, καταλαμβάνοντας την 26η θέση από τις 28, ενώ ο μέσος όρος των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσηςήταν στο 0,52.
 
Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «IntoDIGITS – Ψηφιακή εργαλειοθήκη για την Ενδυνάμωση των ενηλίκων με χαμηλές δεξιότητες» στοχεύει στην ανάπτυξη καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων που στόχο έχουν την ενδυνάμωση των ενηλίκων με περιορισμένες δεξιότητες, αναπτύσσοντας τις  μαθηματικές και ψηφιακές τους ικανότητες
 
Η τέταρτη διήμερη διακρατική συνάντηση του έργου πραγματοποιήθηκε στις 02-03 Απριλίου 2019 και φιλοξενήθηκε από τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ στη Λάρισα. Το έργο συντονίζεται από το ITeE (Πολωνία) και υλοποιείται σε συνολικά 6 ευρωπαϊκές χώρες (Πολωνία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Γερμανία και Ελλάδα), ενώ ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ είναι εταίρος του έργου για την Ελλάδα.
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οριστικοποιήθηκαν τα προγράμματα κατάρτισης για την απόκτηση των βασικών γνώσεων και δεξιοτήτων που χρειάζεται να αποκτήσουν  οι ενήλικες με περιορισμένες δεξιότητεςγια την προσωπική τους εξέλιξη, ενδυνάμωση, κοινωνική τους ένταξη και ενεργό τους συμμετοχή στην κοινωνία της γνώσης.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό ΔΗΜΗΤΡΑ, Παλαιολόγου 19, Λάρισα, τηλ. 2410554026 ή στέλνοντας email στο: [email protected]

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή