Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Λάρισα: 2ο Διεθνές Φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στο Μακρυχώρι

Ξεκίνησε στο Μακρυχώρι το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών με την επωνυμία «Κοιλάδα των Τεμπών», που διοργανώνεται από τον Σύλλογο Γυναικών
Μακρυχωρίου, τον Δήμο Τεμπών και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και ολοκληρώνεται αύριο. Πρόκειται για μία αξιόλογη διεθνής, πολιτιστική και τουριστική διοργάνωση.
Φέτος συμμετέχουν ομάδες παραδοσιακού χορού από την Ουγγαρία και την Πολωνία, καθώς και από την χώρα μας, όπως ο ΜΕΣ Καλλιπεύκης, ο «Αριστοτέλης» Φλώρινας, η Λαογραφική Αρχαιολογική Εταιρεία Ελασσόνας, ο ΜΕΣ Θετταλός Αβέρωφ και φυσικά χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου.
Στόχος του Φεστιβάλ να αναδειχθεί ο τοπικός πολιτισμός, η πολιτιστική κληρονομιά η ανταλλαγή πολιτισμού με άλλες χώρες και να προβληθούν οι φυσικές ομορφιές της περιοχής.
Η φιλοξενία των ξένων αποστολών,  γίνεται με παραδοσιακό τρόπο σε δομές που παραχώρησε ο Δήμος Τεμπών και με την σίτισή τους να γίνεται αποκλειστικά με την εθελοντική φροντίδα των Μελών του Συλλόγου. 
Χθες το βράδυ, έγινε η επίσημη υποδοχή των ξένων ομάδων στην πλατεία Μακρυχωρίου και ακολούθησαν εργαστήρια χορού, όπου όλοι οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να χορέψουν χορούς από την κάθε χώρα με την συνοδεία ζωντανής μουσικής από την κάθε χώρα. 
Σήμερα το πρωί, οι φιλοξενούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν την θέση «Πατωμένη» στην Καλλιπεύκη και στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού θα δοθεί χορευτική παράσταση από τις ξένες χορευτικές ομάδες, του ΜΕΣ Καλλιπεύκης και του Συλλόγου Γυναικών Μακρυχωρίου.
Στις 9.30 βράδυ, το φεστιβάλ «μετακομίζει» στα παράλια του Δήμου Τεμπών και συγκεκριμένα στο Καστρί Λουτρό, όπου και εκεί θα δοθεί χορευτική παράσταση.
Αύριο στις 9.30 το βράδυ,  θα πραγματοποιηθεί, η κεντρική εκδήλωση στην πλατεία του Μακρυχωρίου.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή