Λιτάνευση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος και του αντίγραφου της Εικόνας της Παναγίας της «Πορταϊτισσας»

Ήταν το γεγονός της χρονιάς για τα δεδομένα της Πύλης η εορτή του Αγίου Βησσαρίωνος, όπου μαζί με την Υποδοχή της Άγιας Κάρας του Αγίου Βησσαρίωνος, έγινε συγχρόνως και υποδοχή για πρώτη φορά Αντίγραφο της Εικόνας της Παναγίας της «Πορταϊτισσας» από το Άγιο Όρος.

Με θρησκευτική κατάνυξη  ευλάβεια και ξεχωριστή λαμπρότητα ο κόσμος της Πύλης και όχι μόνο, υποδέχτηκαν την Τίμια Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος που μετέφεραν οι Μοναχοί από την Ιερά Μονή του Αγίου Βησσαρίωνος Δουσίκου που την παρέλαβε ο  Πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Κατσαρός παραδίδοντας την στην συνέχεια στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.

Στην συνέχεια πάνω σε στρατιωτικό τζιπ μεταφέρονταν η Εικόνα της Παναγίας ενώ αριστερά και δεξιά ήταν παρατεταγμένοι οπλίτες της ΣΜΥ ακολουθώντας την πομπή.

Αμέσως μετά ακολούθησε πομπή στην Εθνική Οδό Τρικάλων Άρτας πλαισιωμένη από πλήθος λαού, κληρικών επισήμων τόσο των Αρχών του τόπου αλλά και του Νομού Τρικάλων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα, με άγημα της ΣΜΥ  Τρικάλων  να πορεύεται  έμπροσθεν της πομπής και πιο μπροστά να παιανίζει  η μπάντα της 1ης Στρατιάς  Λάρισας.
Στον αύλιο χώρο μόλις έφτασε η πομπή στον Ιερό Ναό του Αγίου  Βησσαρίωνος Πύλης, τελέστηκε Θείο Κήρυγμα και Αρτοκλασία και προσκύνημα από τους πιστούς και παράλληλα έγινε η Χειροθέτηση σε Πρωτοπρεσβύτερο  του π. Δημητρίου Κατσαρού από τον Σεβασμιώτατο  Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο.

Ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ομώνυμο  Ναό  Χοροστατούντος  του  Επισκόπου Στρατονικείας  κ. Στεφάνου  συγχοροστατούντος  του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή