ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Υπευθυνότητα στην καθαριότητα και σεβασμός στο περιβάλλον! | trikalanews.gr

ΝΕΑ ΑΓΧΙΑΛΟΣ: Υπευθυνότητα στην καθαριότητα και σεβασμός στο περιβάλλον!

Η Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, πιστή στο καθήκον της, προετοιμάζεται για την υποδοχή των επισκεπτών και παραθεριστών στη Νέα Αγχίαλο για την φετινήκαλοκαιρινή περίοδο. Με την αρωγή του Δήμου Βόλου και την απόκτηση της Γαλάζιας Σημαίας 2019, θέλουμε να είμαστε πανέτοιμοι για τις συνεχείς επιθεωρήσεις και φυσικά και για την καλύτερη απόλαυση κι εξυπηρέτηση των λουομένων!

Η πρώτη κίνηση μας για φέτος , ήταν η συνδιοργάνωση  στη δράσης «Θάλασσες της Μαγνησίας: Καθαρισμός και Ανακύκλωση» η οποία είχε αφετηρία την Νέα Αγχίαλο, στις 11 Μαϊου 2019. Μια πρωτοβουλία του συντοπίτη μας Χρήστου Τριαντόπουλου, την οποία αγγαλιάσαμε ένθερμα εξ’ αρχής, όπου πραγματοποιήθηκαν εκτενείς δράσεις καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Νέας Αγχιάλου, από τους δύτες της AegeanRebreath σε συνεργασία με το Σύλλογο Αυτοδυτών Βόλου, αλλά και παράκτιες δράσεις από τους τοπικούς φορείς, τους εθελοντές, τους πολίτες και τους μαθητές που συγκεντρώθηκαν και αφιέρωσαν το πρωινό τους στις εν λόγω περιβαλλοντικές δράσεις.

Η  Ένωση Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου, διενεργεί ήδη και φέτος τον καθαρισμό της ακτογραμμής και του πεζόδρομου στο  παραλιακό μέτωπο της πόλης μας.
Η πρώτη φάση καθαρισμού αφορά : 1) την αποκομιδή των σκουπιδιών επί της βασικής ακτογραμμής 1 Χλμ (ήτοι από το λιμανάκι της Νέας Αγχιάλου έως τον χώρο της Γιορτής Κρασιού), 2) αποψίλωση όλων των χορταριών με τσάπα επί της ακτογραμμής, 3) κλάδεμα των «λαίμαργων» φυτών που βρίσκονται εντός της παραλίας, 4) καθαριότητα ρεμάτων καθώς επίσης και του βασικού παραλιακού πεζόδρομου έκτασης 1 Χλμ, 5) καθαριότητα & απολύμανση  των ξύλινων αποδυτηρίων (καμπίνες παραλίας) και τοποθέτηση ενημερωτικών φυλλαδίων, 6) βάψιμο των λουτήρων παραλίας και τέλος 7) την συγκομιδή αποτσίγαρων (γόπες) απο την ακτή.

Η δεύτερη φάση, που είναι και η πιο δύσκολη φάσηκαθαρισμού, είναι απο τον χώρο της Γιορτής Κρασιού έως το δεύτερο ρέμα,  χώρο τον οποίο καθαρίζουμε μια φορά τον μήνα μόνο, μιας και μεγαλύτερη έμφαση δινεται στην καθημερινή καθαριότητα της βασικής παραλίας από Μάϊο μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να αναφέρουμε ότισε συνεργασία με την HELMEPAεδώ και χρόνια, πραγρατοποιούμε μετρήσεις για την μείωση των αποτσίγαρων στην ακτή και διαθέτουμε  τασάκια παραλίας της HELMEPAκαι του Δήμου Βόλου στους λουόμενους – μια δράση που υποστηρίζεται ένθερμα απο την υπηρεσία Τουριστικής Προβολής του Δήμου Βόλου.
Όλες οι παραπάνω δράσεις δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν αν δεν συνέβαλλαν αποφασιστικά και με ζήλο, όλοι οι επιχειρηματίες της Ένωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου.

Όσον αφορά περιστασιακά ψευδή κι αναληθή  δημοσιεύματα – φήμες με δόλο που παρουσιάζονται ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες – απο κακεντρεχή άτομα -  περί μη καταλληλότητας των υδάτων κολύμβησης στη Νέα Αγχίαλο, θα ήθελα να ενημερώσω ΥΠΕΥΘΥΝΑ -  ως Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Νέας Αγχιάλου - ότι στη Νέα Αγχίαλο (όπως σε όλα τα μέρη που έχουν αποκτήσει Γαλαζια Σημαία) γίνονται τακτικές μηνιαίες δειγματοληψίες  θαλασσίων υδάτων, τα αποτελέσματα των οποίων μπορεί να τα δει έκαστος αναρτημένα στις επίσημες ιστοσελίδες της κυβέρνησης.

Σ αυτό το σημείο , θα θέλαμε να παρακαλέσουμε θερμά τους δασκάλους, καθηγητές και μαθητές που επισκέπτονται ως μονοήμερες εκδρομές τη Νέα Αγχίαλο, να σεβαστούν τον κόπο των δράσεων μας και να προτρέπουν τους μαθητές στον σεβασμό του περιβάλλοντος και να πετάν τα σκουπίδια στους κάδους απορριμάτων  κι όχι στην παραλία, πριν την αναχώρησή τους.  Πρέπει όλοι μας να δίνουμε το φωτεινό παράδειγμα στις νέες γενιές για τον σεβασμό του φυσικού μας πλούτου!

Τέλος, για ακόμη μια χρονιά, η Νέα Αγχίαλος, είναι έτοιμη να σας υποδεχτεί με ποικίλες καλοκαιρινές εκδηλώσεις και δράσεις σ’ ένα καθαρό και φιλόξενο περιβάλλον! Απολαύστε το αγαπημένο σας τσιπουρό πάνω στο κύμα σ’ ενα απ’ τα τσιπουράδικα της πόλης μας, με τους πολυποίκιλους λαχταριστούς  ευφάνταστους ψαρομεδέδες , τα  ντόπια κρέατικά και το κρασί στις τοπικές ταβέρνες και φυσικά τον καφέ ή το πότό σας στα μπαράκια της περιοχής μας!

Σας ευχόμαστε ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  και μην ξεχνάμε:

ΟΧΙ Σκουπίδια – ΟΧΙ Πλαστικά σε θάλασσες και ακτές!Επιχειρείν

Παναγιώτα Φιλίππου

Παναγιώτα Φιλίππου

ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Lekkas Clean

Lekkas Clean

Με καθαριότητα και οργάνωση, η καθημερινότητα σας ομορφαίνει!
Βελονισμός Παχυσαρκία

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Παχυσαρκία και Βελονισμός
 Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία στα Τρίκαλα

Πωλείται διπλοκατοικία με οικόπεδο 202 τμ
Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Dr. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΑ Χ. ΣΤΟΦΟΡΟΥ - ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ενδοσκοπική Νευροχειρουργική,
Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης,
Χειρουργική Εγκεφάλου,
Χειρουργική Πόνου
Χοιρινό ΜΑΡΑΒΑ

ΝΤΟΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΙΝΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΑΡΑΒΑ

Η επιχείρησή μας είναι και θα συνεχίσει να είναι δίπλα στους συμπολίτες μας.
koukourava banners new

Ακουστικά Βαρηκοΐας Κουκουράβα

Το Πρότυπο Κέντρο Επιλογής κι Εφαρμογής Ακουστικών Βαρηκοίας- Κουκουράβα Βάγια, ιδρύθηκε στα Τρίκαλα το 2002.
ΡΥΘΜΟΣ 89.2

Ελληνική Μουσική ΡΥΘΜΟΣ 89,2

Ο ΡΥΘΜΟΣ 89,2 είναι ένας μουσικός ραδιοφωνικός σταθμός, ελληνικού ρεπερτορίου

Δημοφιλέστερα

εκλογές 2019

Οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ στα Τρίκαλα και υπόλοιπη

Δευτέρα 10 Μαΐου 2019. Οι ζυμώσεις, οι παρασκηνιακές διεργασίες και

-----Μετέωρα----

Μετέωρα για Όλους: «Τα Μετέωρα εγκυμονούν σκάνδαλο μεγαλύτερο

Η Κίνηση Πολιτών «Μετέωρα για Όλους», τοποθετείται με δελτίο

Ξεκίνησε κουμπαριές ο Μικέλης Χατζηγάκης

Ξεκίνησε κουμπαριές ο Μικέλης Χατζηγάκης

Κουμπάρος στον γάμο του Γιώργου Χριστόπουλου και της Δανάης

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Ο Τρικαλινός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού

Η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού θα βρεθεί αύριο, 13 Ιουνίου 2019, στα

Κρύφτηκαν στην Καλαμπάκα οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Κρύφτηκαν στην Καλαμπάκα οι βουλευτές Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ

Κάτω από τους βράχους των Μετεώρων, σε ξενοδοχείο της Καλαμπάκας

Ευχαριστήριο μήνυμα από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων, Τάκης Παζαΐτη

​Ευχαριστήριο μήνυμα από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών

Αγαπητοί Δημότες, Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμένα η επανεκλογή

© 2009-2019 trikalanews.gr. Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος. Όροι χρήσης