Υπολοιποι Δημοι

Μαθηματικά παιχνίδια στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιομονάστηρου

Μαθαίνοντας για τον αριθμό π

28 Mar 2024
Μαθηματικά παιχνίδια στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιομονάστηρου

Την Τετάρτη 27-3-24 ο μαθηματικός  Βαγενάς Κων/νος επισκέφτηκε το σχολείο μας στα πλαίσια του  μαθήματος των μαθηματικών της Στ΄ τάξης , μετά από συνεννόηση με την διευθύντρια Σιώτα Βασιλική και τον δάσκαλο της Στ΄ τάξης Λάμπρο Χάμο.

Σκοπός της επίσκεψης  ήταν να κατανοήσουν οι μαθητές τον σταθερό αριθμό π, τη σχέση του μήκους κύκλου και της διαμέτρου του με διάφορες δράσεις που έγιναν στην αυλή του σχολείου. Στη συνέχεια  στην αίθουσα μίλησαν για  την σημαντικότητα της σταθεράς π, μνημονικούς κανόνες για την απομνημόνευση τουλάχιστον των πρώτων λίγων δεκαδικών ψηφίων, το πρόβλημα της βελόνας του Buffon.

Επίσης  τα παιδιά έκαναν παιχνίδια με τα τετράγωνα και έφτιαξαν «μαγικά» τετράγωνα. Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Βαγενά Κων/νο για την ενδιαφέρουσα παρουσίαση !!!

Μαθηματικά παιχνίδια στο Δημοτικό Σχολείο Παλαιομονάστηρου
trikalanews
Author: trikalanews