Ελλάδα

Με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ ο Χρίστος Λιάπης

15 May 2020
Με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ ο Χρίστος Λιάπης

Στόχος η πλήρης επαναλειτουργία των Προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, μετά την καραντίνα.

Στόχος η πλήρης επαναλειτουργία των Προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ, μετά την καραντίνα.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, αλλά και πολλαπλές συναντήσεις και συνεχή επικοινωνία με στελέχη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, αλλά και των Υγειονομικών Περιφερειών, είχε το προηγούμενο διάστημα ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρίστος Λιάπης, για την πλήρη επαναλειτουργία των Προγραμμάτων του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, μετά την καραντίνα.

Ήδη, με γνώμωνα την ασφάλεια του προσωπικού και των θεραπευομένων και την ανάγκη της εκπλήρωσης της αποστολής του Οργανισμού που καλείται να ανταποκριθεί στα υφιστάμενα αιτήματα για θεραπεία, έχει εκπονηθεί και εφαρμόζεται σχέδιο σταδιακής επαναλειτουργίας των Δομών του ΚΕΘΕΑ, στις οποίες αξίζει να σημειωθεί πως δεν υπήρξε κανένα κρούσμα της COVID-19, μέχρι τώρα.

Έχει αρθεί η αναστολή των κάθε είδους θεραπευτικών διαδικασιών, παρεμβάσεων και δράσεων οι οποίες λαμβάνουν χώρα στα συμβουλευτικά κέντρα, στα ανοικτά προγράμματα, τις ανοικτές δομές, τα προγράμματα διαμονής/ημιδιαμονής, τις μονάδες κοινωνικής επανένταξης, τις μονάδες οικογενειακής θεραπείας και τις μονάδες μείωσης της βλάβης, ενώ ξεκίνησαν να πραγματοποιούνται κανονικά οι εισαγωγές από και προς όλες τις μονάδες των Θεραπευτικών Προγραμμάτων. Η εισαγωγή ωφελούμενων στην κύρια φάση θεραπείας σε κοινότητες διαμονής, ημιδιαμονής και ξενώνες, πραγματοποιείται με βάση συγκεκριμένες ιατρικές οδηγίες και με τη συνεργασία κλιμακίων του ΕΟΔΥ και των κατά γεωγραφικό διαμέρισμα αρμόδιων ΥΠΕ.

Συγκεκριμένα, Κινητές Μονάδες του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν ελέγχους στο προσωπικό και τους ωφελούμενους του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη, τις προηγούμενες ημέρες, με όλα τα ληφθέντα δείγματα να είναι αρνητικά για τον νέο Κορωνοιό.

Ο Δρ. Λιάπης δήλωσε σχετικώς: «Σε πρώτη φάση, στις μέρες της Καραντίνας, κερδίσαμε το στοίχημα να μην περάσει ο SARS-CoV-2 στις κοινότητες του ΚΕΘΕΑ. Τώρα καλούμαστε να κερδίσουμε και τη μάχη της επιστροφής στους κανονικούς θεραπευτικούς μας ρυθμούς. Η συνεργασία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του Προέδρου του Παναγιώτη Αρκουμανέα, προς την κατεύθυνση αυτή, όπως και όλων των Διοικητών και του προσωπικού των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, προς την κατεύθυνση αυτή, υπήρξε πολύτιμη και συνεχίζεται με τον ίδιο αποδοτικό ρυθμό. Για αυτό θα ήθελα να εκφράσω και δημόσια τις ευχαριστίες μου.

Συνεχίζουμε χωρίς θριαμβολογίες ούτε εφησυχασμούς, με στόχο την ασφάλεια αλλά και την ανεμπόδιστη συνέχιση των Θεραπευτικών Προγραμμάτων του ΚΕΘΕΑ. Γιατί, κερδίσαμε μεν την πρώτη μάχη, αλλά όχι τον πόλεμο, απέναντι σε έναν ιδιαίτερα ύπουλο και πρωτόφαντο εχθρό που καραδοκεί, σε τέτοιο απειλητικό βαθμό υποτροπής, ώστε κάθε χαλάρωσή μας να μπορεί να πυροδοτήσει δυσάρεστες εξελίξεις για τη Δημόσια Υγεία και την Κοινωνία. Χαράσσοντας την επόμενη μέρα της καταπολέμησης των Εξαρτήσεων στην Ελλάδα, θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένη για μια καινοφανή πραγματικότητα όπου θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την απειλή του SARS-CoV-2 διαρκώς παρούσα στην καθημερινότητά μας. Μια καθημερινότητα που θα τη χαρακτηρίζουν, αναπόφευκτα, νέα κοινωνικοοικονομικά δεδομένα. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε προετοιμασμένοι για έναν δύσκολο και διμέτωπο αγώνα, στα πεδία της ασφάλειας των ωφελούμενων και του προσωπικού αλλά και της αποτελεσματικότητας των προσφερόμενων υπηρεσιών απεξάρτησης. Για την επιτυχή έκβαση του δύσκολου αυτού αγώνα είναι απαραίτητη η διαλειτουργικότητα και η αγαστή συνεργασία όλων των φορέων Υγείας. Γιατί η επόμενη ημέρα, πρέπει να μας βρει όλους μαζί. Ασφαλείς και αποτελεσματικούς.»

Trikalanews
Author: Trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Κηδεία Ευαγγελής Ζάχου την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου στα Τρίκαλα

Η Ευαγγελή Ζάχου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Η κηδεία της θα τελεστεί τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου…

Read More


Αναμενόμενη ήττα για τις γυναίκες του ΑΟ Τρίκαλα 2011 – 8-0 από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα

Ο ΑΟ Τρίκαλα 2011 ηττήθηκε 8-0 από την ΑΕΚ στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος γυναικών 2025-26, σε ματς που έδειξε τη…

Read More


Θεοδοσιάδης: «Πρέπει να μάθουμε να λειτουργούμε υπό την πίεση του πρωταθλητισμού»

Ο Νίκος Θεοδοσιάδης μίλησε μετά την ισοπαλία 1-1 ΑΟ Τρίκαλα – Ελασσόνα για πίεση πρωταθλητισμού, τραυματισμό Κατσαμάγκα και στόχο βαθμών.

Read More


Γ’ Εθνική: Λαμία και Λευκίμμη στο απόλυτο – Αποτελέσματα και βαθμολογία

Λαμία και Λευκίμμη συνεχίζουν με δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στη Γ’ Εθνική. Όλα τα αποτελέσματα, η βαθμολογία και η…

Read More


Γ’ Εθνική: ΑΟ Τρίκαλα – Ελασσόνα 1-1, κατώτερος των περιστάσεων ο ΑΟΤ

Ισοπαλία 1-1 για τον ΑΟ Τρίκαλα με την Ελασσόνα στη Γ’ Εθνική. Προβλημάτισε η εικόνα του ΑΟΤ στην πρεμιέρα και…

Read More


Ο Θανασάκης-τσολιάς ξεσήκωσε το Τρικαλινό Παζάρι – Λαχειοπώλης και χορευτής σε ένα μοναδικό στιγμιότυπο

Μοναδικό στιγμιότυπο στο Τρικαλινό Παζάρι 2025: ο λαχειοπώλης Θανασάκης-τσολιάς χορεύει με κέφι ενώ τραγουδά ο Μπάμπης Αντωνίου, ξεσηκώνοντας το κοινό.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.