Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Με επιτυχία τα Brevet στο Ορειβατικό Καταφύγιο Κόζιακα

Σε συνέχεια των προηγούμενων πετυχημένων διοργανώσεων το Ορειβατικό Καταφύγιο Κόζιακα VO2max διοργάνωσε για 4η συνεχή χρονιά, 2 ποδηλατικές διαδρομές υπεραποστάεων, τα γνωστά Brevet. Αυτές οι διαδρομές από τις οποίες απουσιάζει εντελώς το ανταγωνιστικό ύφος, έχουν ως κύριο στόχο την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού και την ανάδειξη των φυσικών και πολιτιστικών μνημείων κάθε περιοχής από την οποία διέρχονται. 
Έτσι, η Πύλη γέμισε με δεκάδες ποδηλάτες από όλη την Ελλάδα οι οποίοι συμμετείχαν σε αυτές τις ποδηλατοβόλτες. 
Στη πρώτη διαδρομή «Στην στράτα των Βλάχων» συνολικής απόστασης 400χλμ οι ποδηλάτες περιπλανήθηκαν στην όμορφη Πίνδο. αρχικά κινήθηκαν προς τα Τρίκαλα και στη συνέχεια πήραν την προκαθορισμένη πορεία προς Γρεβενά – Περιβόλι – Βάλια Κάλντα – Βοβούσα – Μέτσοβο – Ανήλιο. Στη συνέχεια διερχόμενοι από τα χωριά του Ασπροποτάμου, (Χαλίκι – Γαρδίκι) κινήθηκαν προς την Πύρρα, το Νεραιδοχώρι και το Περτούλι και κατέληξαν στην Πύλη  κυκλώνοντας τον Κόζιακα μέσω Χρυσομηλιάς – Διάβας – Μεγάρχης.

Οι ποδηλάτες ολοκλήρωσαν την πορεία τους ξημερώματα Κυριακής. Αυτή την ομολογουμένως δύσκολη διαδρομή ολοκλήρωσαν 7 αθλητές οι οποίοι ήταν οι Δήμος Μπαλκουρανίδης (20:15), Κων/νος Κρίκης (23:10) και με χρόνο 24:38 οι  Ευάγγελος Τασιόπουλος, Δημήτριος Καλτσάς, Ιωάννης Τζιβιέρης, Κων/νος Παππάς και Παναγιώτης Χρυσός.

Στη δεύτερη διαδρομή "Πύλη Randonneur 2017" συνολικής απόστασης 200χλμ, οι ποδηλάτες γνώρισαν τα ορεινά του νομού Τρικάλων μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή που διασχίζει τα χώρια της Βόρειο-Δυτικής πλευράς των Τρικάλων και της Καλαμπάκας. Η διαδρομή ξεκίνησε από την Πύλη και περνώντας διαδοχικά από τα χωριά της όμορης Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας Μουζάκι – Φανάρι – Κανάλια εισήλθε στη Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων. 
Στη συνέχεια οι ποδηλάτες διερχόμενοι από πεδινά χωριά των Τρικάλων και της Καλαμπάκας ανηφόρισαν προς τα χωριά Καστανιά, Αμάραντο περνώντας από τον απαράμιλλης ομορφιάς ναό του Τιμίου Σταυρού «Δολιανών» με τους δώδεκα τρούλου στην περιοχή του Ασπροποτάμου. Στη συνέχεια συνάντησαν την μεγάλη διαδρομή των 400χλμ στη περιοχή "Τρία Ποτάμια" και κατέληξαν στο Δημαρχείο Πύλης ολοκληρώνοντας με μια γρήγορη κατάβαση μέσω της Ελάτης.
Τερμάτισαν οι Βασίλειος Καιρης (8:38), Δημήτριος Γραμματικός (9:03), με χρόνο 9:55 οι Γεώργιος Δασκάλου, Χριστόφορος Παπαδημητρίου, Κων/νος Δαλαβίκας και Στέλιος Ψαθάς, με χρόνο 10:20 οι Γεώργιος Τσινγκόπουλος, Παναγιώτης Παπαποστόλου και Κων/νος Παπαστόλου, ακολούθησαν οι Κων/νος Κάλφας (10:21), Απόστολος Μαυρογιάννης (10:21), Στυλιανός Μούρος (10:58), Αθανάσιος Βορδάνος (11:00), Βασίλειος Αλεξανδρής (11:00), με χρόνο 11:15 οι Ηλίας Σβεντζούρης, Δημήτριος Σούρρας, Αθανάσιος Πλακιάς και Κων/νος Ποντίκης, Ευάγγελος Λιακούμης (11:30), με χρόνο 11:35 οι Ευθύμιος Μπελέφας, Νικόλαος Παπαϊωάννου και Νικόλαος Πιλάτος, Αναστάσιος Λούκος (11:50), Αγγελική Τζίκου (12:00), Αντώνιος Ζαχαριάδης (12:05), Παναγιώτης Ρούσσος (12:25) και με χρόνο 12:30 οι Κων/νος Φεύγας, Κω/νος Γιωτάκος και Ιωάννης Τσιούκας.
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή