Μείωση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ των Ελλήνων στα χρόνια της κρίσης σύμφωνα με το ΔΝΤ

   Από την  ανάλυση που εμπεριέχεται στην έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές εξήχθη το αποτέλεσμα πως οι Έλληνες κατά τα χρόνια της κρίσης έχουν υποστεί μείωση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 26%.
 

   Συγκεκριμένα, στην έκθεση δηλώνεται πως δεν είναι μόνο η Ελλάδα που έχει επηρεαστεί από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ενώ τονίζεται πως τα επεισόδια των υφέσεων είναι συχνά και διαρκή ενώ συνήθως η διαδικασία αποκατάστασης του αρχικού κατά κεφαλήν ΑΕΠ μέσω της ανάκαμψης είναι ανεπαρκής.

   Το ΔΝΤ εξέτασε 133 επεισόδια μεγάλης πτώσης του κατά κεφαλήν ΑΕΠ που συνέβησαν κατά την περίοδο 1960-2017 και επηρέασαν 92 χώρες ενώ παρατηρήθηκε πως η δεκαετία του 80’ ήταν η εποχή με τα περισσότερα υφεσιακά επεισόδια και έκτοτε συνεχίστηκαν με κλιμακωτή ένταση είτε παρουσιάζοντας κάμψη είτε ένταση στη δυναμική τους.

   Καταγράφονται τέλος, τέσσερις κύριες αιτίες, συχνά αλληλένδετες, που οδηγούν σε αθροιστική μείωση του ΑΕΠ κάτω από 20% οι οποίες είναι: οι συγκρούσεις κάθε είδους μεταξύ χωρών, τα οικονομικά σοκ και οι εμπορευματικές κρίσεις συμπεριλαμβανομένων και των τραπεζών.
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή