Ελλάδα

Μητσοτάκης: Έκτακτη ενίσχυση των ευάλωτων τον Δεκέμβριο

16 Nov 2023
Μητσοτάκης: Έκτακτη ενίσχυση των ευάλωτων τον Δεκέμβριο

Δείτε όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Δείτε όλα τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός

Έκτακτη ενίσχυση σε ευάλωτους πολίτες τα Χριστούγεννα προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Η καλή πορεία της οικονομίας μας επιτρέπει να διαθέσουμε 350 εκατ. ευρώ σε σειρά παρεμβάσεων για τους αδύναμους συμπολίτες μας», ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας ότι θα δοθεί επίδομα αλληλεγγύης τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με όσα ειπε, δικαιούχοι θα είναι:

  • Οσοι λαμβάνουν το επίδομα παιδιού από τον ΟΠΕΚΑ: Ενδεικτικά, μία οικογένεια με δύο παιδιά που παίρνει επίδομα παιδιού 140 ευρώ, θα λάβει 350 ευρώ. Η αύξηση θα είναι 150%.
  • Τα άτομα με αναπηρία, περίπου δηλαδή 225.000 ΑμεΑ που λαμβάνουν επιδόματα. Η ενίσχυση θα ανέλθει στα 200 ευρώ.
  • Οσοι λαμβάνουν Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα.
  • Οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν είχαν προσωπική διαφορά θα λάβουν 150 ευρώ. Επίσης, επιταγή ακρίβειας θα λάβουν και οι ανασφάλιστοι υπερήλικες.

Επισήμανε πέντε επιπλέον μέτρα ενίσχυσης τους εισοδήματος των πολιτών:

  • Εκτακτη οικονομική ενίσχυση 100-200 ευρώ για συνταξιούχους
  • Διπλάσιο market pass σε Θεσσαλία και Εβρο
  • Επίδομα θέρμανσης στα ίδια επίπεδα με πέρυσι
  • Youth pass σε νέους – Μόνιμο μέτρο, θα εφαρμόζεται κάθε χρόνο
  • Αύξηση 8% του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος
TrikalaNews
Author: TrikalaNews



Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.