Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ν. Τρικάλων: 11.281 άνεργοι συνολικά εκ των οποίων 1.666 πτυχιούχοι πανεπιστημίων

Μειωμένη σε σχέση με το 2020 η ανεργία και στους τέσσερις Δήμους

Παραμένει σε υψηλά επίπεδα όπως καταγράφει στο Τrikalanews.gr αν και αρκετά μειωμένος σε σχέση με μια τριετία πριν, ο αριθμός των ανέργων συμπολιτών μας στον ν. Τρικάλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ Τρικάλων, ο συνολικός αριθμός ανέργων στην περιοχή είναι 11.281 οι οποίοι κατανέμονται στους τέσσερις δήμους ως εξής: Δήμος Τρικκαίων 7.744 άνεργοι, Δήμος Μετεώρων 1863, Δήμος Πύλης 852 και Δήμος Φαρκαδόνας 822.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αντίστοιχα στοιχεία του Φεβρουαρίου του 2020, κατά το οποίο οι άνεργοι ανερχόταν στους 15.008, με τον Δήμο Τρικκαίων να έχει τότε το μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων στην περιοχή ξεπερνώντας μάλιστα τους 10χιλ.. Ωστόσο, η εικόνα μετά από τρία χρόνια έχει αλλάξει σημαντικά.

Στον Δήμο Τρικκαίων η ανεργία έχει μειωθεί κατά 25,53%, στον Δήμο Φαρκαδόνας κατά 23,74% ενώ τη μικρότερη μείωση στα επίπεδα της ανεργίας παρουσιάζει ο Δήμος Πύλης καταγράφοντας 16,30%.

Ο Δήμος Μετεώρων, καταγράφει τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση της ανεργίας με το αντίστοιχο ποσοστό να ανέρχεται κοντά στο 35% γεγονός που αποδεικνύει ότι οι θέσεις εργασίας στην περιοχή αυξήθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Οι γυναίκες συνεχίζουν να κατέχουν την θλιβερή πρωτιά στο ποσοστό ανεργίας μιας και ξεπερνούν το 50% των ανέργων στον νομό Τρικάλων ενώ αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι ένας μεγάλος αριθμός ανέργων είναι πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα πρόκειται για 1660 ανέργους. Επίσης, το μεγαλύτερο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι λεγόμενες παραγωγικές ομάδες συγκεντρώνοντας στις ομάδες 36-45 και 46-55 ετών πάνω από το 50%.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή