Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Νέα αντιπλημμυρικά έργα 1,5 εκατ. ευρώ σε ρέματα και χειμάρρους της Π.Ε. Λάρισας

Νέα αντιπλημμυρικά έργα  συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατομμυρίου  ευρώ  ξεκινούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας στην Π.Ε. Λάρισας, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός  υπογράφει το  επόμενο διάστημα τη σύμβαση   του έργου «Καθαρισμός ρεμάτων αρμοδιότητας Π.Ε. Λάρισας» που περιλαμβάνει  σημειακές παρεμβάσεις σε τουλάχιστον 9  λεκάνες απορροής για την προστασία από πλημμυρικά  φαινόμενα.

«Σε συνεργασία με τους  Αντιπεριφερειάρχες, τους περιφερειακούς  συμβούλους και τις τεχνικές μας υπηρεσίες, συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε και να κατασκευάζουμε έργα αντιπλημμυρικής προστασίας και πρόληψης, παρεμβαίνοντας παντού όπου υπάρχει ανάγκη. Ευχαριστώ τον Υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη και τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων Δημήτρη Σκάλκο για την στενή συνεργασία που οδηγεί σε χρήσιμα έργα για την προστασία των ανθρώπινων ζωών και των ανθρώπινων αγαθών» δηλώνει ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

 Οι θέσεις παρέμβασης

Το νέο έργο περιλαμβάνει:

-Καθαρισμό ρεμάτων-χειμάρρων με αφαίρεση της επιφανειακής αυτοφυούς βλάστησης (καλαμιές κλπ), την  αφαίρεση  φερτών, απορριμμάτων, μπαζών καθώς και την εκρίζωση, κοπή και απομάκρυνση κάθε είδους βλάστησης που  δημιουργεί δυσχέρεια στη ροή.

-Αποκατάσταση υποχώρησης αναχωμάτων χειμάρρων και υδατορεμάτων.

Ενδεικτικά, οι θέσεις παρέμβασης:

–  κεντρική κοίτη του ποταμού Σαραντάπορου από την συμβολή του με το Βούλγαρη μέχρι το Χάνι Χατζηγώγου  ( γέφυρα επί της οδού Ελασσόνας- Κοζάνης)

– το τμήμα της κεντρικής κοίτης του ποταμού Βούλγαρη από τη συμβολή του με τον Τιταρήσιο  (γέφυρα Κεφαλόβρυσου επί της οδού Ελασσόνας -Κρανέας) μέχρι τη γέφυρα Κοκκινόγης ( επί της οδού Ελασσονας-Κατερίνης) και του επαρχιακού δρόμου Κοκκινόγης Κοζάνης).

-το τμήμα της κεντρικής κοίτης του χειμάρρου Ελασσονίτικος από την περιοχή Αμουρίου (συμβολή με Τιταρήσιο) μέχρι την Ελασσόνα ( γέφυρα πάνω από την Ελασσόνα  επί της οδού Ελασσόνας Κοζάνης).

– το τμήμα της κοίτης του χειμάρρου Παλαιοσυκιώτη  από τη γέφυρα μέχρι την συμβολή του με τον χείμαρρο Βούλγαρη.

– το τμήμα της κοίτης του χειμάρρου Τράφος από την περιφέρεια Αμουρίου μέχρι τη γέφυρα επί της Εθν. Οδού Λάρισας- Ελασσόνας ( περιοχή Δομενίκου).

-χείμαρρος Τιταρήσιος: το τμήμα της κεντρικής κοίτης από τα όρια των Κοινοτήτων Βαλανίδας-Κρανέας μέχρι τη συμβολή του με τον Πηνειό ποταμό. Για τους συμβάλλοντες στην κεντρική κοίτη, τα τμήματα αυτών από το δρόμο Βλαχογιαννίου-Συκέας μέχρι την κεντρική κοίτη.

– χείμαρρος Αμυγδαλής-Καλαμακίου  τα κατάντη, με όριο το δρόμο Αμυγδαλής-Καλαμακίου.

-λεκάνη απορροής Ομολίου-Στομίου: για τις αυτοτελείς χαραδρώσεις τα κατάντη του δρόμου Λάρισας-Ομολίου-Στομίου-Καρίτσας και τα ανάντη σε μήκος 100 μέτρων.

-λεκάνη απορροής Μαρμαρίνης-Γερακαρίου-Αετολόφου:   όριο για τις αυτοτελείς χαραδρώσεις στο κάτω όριο των οικισμών Μαρμαρίνης-Γερακαρίου-Νερομύλων.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή