Νέος τρομακτικός σεισμός στην Τουρκία 7,7 Ρίχτερ

6 Feb 2023 Κοσμος

Νέος ισχυρός σεισμός πάνω από 7 Ρίχτερ ταρακούνησε την Τουρκία.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) ο σεισμός σημειώθηκε γύρω στις 12:30 ώρα Ελλάδας στην κεντρική Τουρκία με εστιακό βάθος 2 χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καταρρεύσει πολλά κτίρια από το νέο σεισμό με τον κόσμο να είναι τρομοκρατημένος.

H διάρκεια του σεισμού κράτησε περίπου ένα λεπτό, όπως και η προηγούμενη δόνηση.

Το επίκεντρο του σεισμού το μεσημέρι της Δευτέρας ήταν 67χλμ. βορειοανατολικά της πόλης Καχραμανμαράς, κοντά στα σύνορα με τη Συρία, σε μια από τις περιοχές δηλαδή που διεξάγονται επιχειρήσεις διασώσεις εγκλωβισμένων στα συντρίμμια.

Δώδεκα λεπτά αργότερα, στις 12:36 σημειώθηκε και ένας ισχυρότατος μετασεισμός 5,9 Ρίχτερ ο οποίος είχε επίκεντρο βορειοανατολικά της πόλης Καχραμανμαράς.

Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε ότι οι νεκροί στην Τουρκία από τον ισχυρό σεισμό έφτασαν τους 912. Ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι 2.818 κτήρια κατέρρευσαν στο σεισμό, ενώ έχουν τραυματιστεί 5.385 Τούρκοι πολίτες. 2.470 άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια.

Οι περιοχές που επηρέασε ο σεισμός:

 

Αποστολή βοήθειας από Ελλάδα στην Τουρκία

Με εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της Τουρκίας για αποστολή βοήθειας για αντιμετώπιση των καταστροφικών συνεπειών του ισχυρού σεισμού 7,8 της κλίμακας Ρίχτερ  που σημειώθηκε τα ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου στη Νοτιοανατολική Τουρκία και Συρία.

Συγκεκριμένα, τις αμέσως επόμενες ώρες αναχωρεί ομάδα 21 πυροσβεστών από την 1η ΕΜΑΚ με δύο (2) διασωστικούς σκύλους και ειδικό διασωστικό όχημα. Την ομάδα θα συνοδεύσει ένας (1) Αξιωματικός-Μηχανικός του Πυροσβεστικού Σώματος με εξειδίκευση στην υποστύλωση σε ερείπια κτηρίων που έχουν καταρρεύσει, πέντε (5)  γιατροί και διασώστες από το ΕΚΑΒ καθώς και ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ.

Η αποστολή θα αναχωρήσει με C-130 από το αεροδρόμιο της Ελευσίνας.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη: Ο πράσινος πνεύμονας των Τρικάλων για αναψυχή και άθληση

Το πάρκο του Αη Γιώργη στα Τρίκαλα αποτελεί έναν από τους πιο αγαπημένους προορισμούς για τους κατοίκους της πόλης, προσφέροντας …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Κατσαρός

Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε την απώλεια του πολυαγαπημένου μας συζύγου, πατέρα και φίλου, Δημήτριου Ξεν. Κατσαρού …
Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Λαρισαίοι Πρωταθλητές Ρομποτικής Συνάντησαν τον Δήμαρχο Λαρισαίων

Σε μια θερμή συνάντηση με τον Δήμαρχο Λαρισαίων, Θανάση Μαμάκο, βρέθηκαν τρεις νεαροί Λαρισαίοι πρωταθλητές Ρομποτικής λίγο πριν αναχωρήσουν για …
Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Θεσσαλία: Εξέλιξη της επιζωοτίας της πανώλους των μικρών μηρυκαστικών

Οι νέες ζώνες προστασίας και επιτήρησης και τα μέτρα που λαμβάνονται για τις μετακινήσεις των ζώων …