Κοσμος

Nissan GT-R: η γέννηση ενός θρύλου

19 Aug 2020

Το Φεβρουάριο του 1969 ένα μοναδικό αυτοκίνητο έμελλε να κάνει το ντεμπούτο του. Η Nissan συνδύασε τις καλύτερες τεχνολογίες της και

Το Φεβρουάριο του 1969 ένα μοναδικό αυτοκίνητο έμελλε να κάνει το ντεμπούτο του. Η Nissan συνδύασε τις καλύτερες τεχνολογίες της και κατασκεύασε το “Skyline 2000GT-R” ένα  αυτοκίνητο της κατηγορίας touring,  με πρωτοφανείς υψηλές επιδόσεις. Το μνημειώδες ρεκόρ αυτού του οχήματος με τις 52 νίκες σε μια περίοδο τριών ετών δεν πρόκειται να ξεχαστεί ποτέ στην ιστορία των ιαπωνικών αγώνων! 

Το όχημα διέθετε πολλά παραδείγματα αγωνιστικής τεχνολογίας που γεννήθηκαν από τις εμπειρίες της Nissan με το πρωτότυπο αγωνιστικό αυτοκίνητο “Prince R380”, όπως ο κινητήρας DOHC τεσσάρων βαλβίδων και η ανεξάρτητη ανάρτηση σε κάθε τροχό, σφυρηλατώντας ένα σημαντικό μέρος της κυριαρχίας του στους αγώνες.

Η πρώτη νίκη του μοντέλου ήρθε στις 3 Μαΐου 1969, στον αγώνα TS-b του JAF Grand Prix στο Fuji Speedway, με την τετράθυρη έκδοση. Από το Grand Prix της Ιαπωνίας το 1969,  τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, όπου το GT-R κατέκτησε την 7η  νίκη του, υιοθετήθηκε ένα σύστημα ψεκασμού καυσίμου. Ανεβάζοντας τη μέγιστη απόδοση στα 230PS / 8.400 σ.α.λ., το σύστημα αυτό έδωσε στο Skyline ένα ακόμη μεγαλύτερο πλεονέκτημα στις αγωνιστικές πίστες.

Δύο χρόνια αργότερα, στον αγώνα του All Japan Suzuka Automobile (Μάρτιος του 1971),  το hardtop GT-R προστέθηκε στην γκάμα του μοντέλου.

Η ιστορική 50η   νίκη ήρθε στις 20 Μαρτίου του 1972, στον πρώτο γύρο του Fuji GC, του αγώνα ταχύτητας 300χλμ του Fuji. Λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχής, ο αγώνας μειώθηκε από τους 20 γύρους στους 12. Μέσα σε σύννεφα από σπρέι νερού, το αυτοκίνητο No. 15, ένα GT-R που οδήγησε ο K. Takahashi, πήρε την καρό σημαία και ταυτόχρονα μπήκε στο πάνθεον της ιστορίας των αγώνων αυτοκινήτου. 

Το GT-R κυριάρχησε στους κορυφαίους αγώνες τουρισμού στην Ιαπωνία, κερδίζοντας συνολικά 52 από αυτούς σε μόλις τρία χρόνια ! 

Η αναγνωρισιμότητα του μοντέλου διεθνώς είναι τόσο μεγάλη που αρκετά μοντέλα GT-R έχουν εμφανιστεί στην πασίγνωστη σειρά βιντεοπαιχνιδιών Need For Speed. Τόσο το GT-R όσο και το Skyline εμφανίζονται στο εξαιρετικά δημοφιλές franchise των ταινιών Fast and Furious. Επιπλέον, δεκάδες διαφορετικές εκδόσεις του GT-R εμφανίζονται στον επαναστατικό προσομοιωτή οδήγησης / παιχνίδι του Gran Turismo, ως εικονικό αυτοκίνητο. Και η ανταπόκριση από το κοινό ήταν τόσο ενθουσιώδης που οδήγησε την κατασκευή ενός πραγματικού πρωτότυπου αυτοκινήτου!

Το ηρωικό “DNA” αυτού του αυτοκινήτου ευδοκιμεί μέχρι σήμερα στην σημερινή τεχνολογική ναυαρχίδα της Nissan, το NISSAN GT-R.

Ανακαλύψτε περισσότερα για το Nissan GT-R στο https://www.nissan.gr/vehicles/new-vehicles/gt-r.html 

admins
Author: admins


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!
Ακουστικά βαρηκοΐας Βάγια Κουκουράβα


Προσθήκη Αραβοσιτά στον «Διγενή» Νεοχωρίου

Ο Απόστολος Αραβοσιτάς αποτελεί τη νέα μεταγραφή του Διγενή Νεοχωρίου, ενισχύοντας την επίθεση ως εξτρέμ.

Read More


Έφυγε από τη ζωή η 65χρονη Παρασκευή Λεβέντη

Η κηδεία της 65χρονης Παρασκευής Λεβέντη θα γίνει το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2025 στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης…

Read More


ΑΟ Τρίκαλα: Απόκτηση του Βασίλη Γιαννόπουλου στην επίθεση

Ο ΑΟ Τρίκαλα απέκτησε τον νεαρό επιθετικό Βασίλη Γιαννόπουλο από τους Κανονιέρηδες με στόχο την ενίσχυση της γραμμής κρούσης.

Read More


Στη Γερμανία η Φανή Τζέλη του ΣΟΑΤ με την Προολυμπιακή Ομάδα Τάεκβοντό

Η Φανή Τζέλη του ΣΟΑΤ ταξίδεψε στη Γερμανία ως μέλος της Προολυμπιακής Ομάδας Τάεκβοντό για το GERMANY OPEN G1 2025…

Read More


Αύριο η κηδεία του 15χρονου Γεωργίου Μάνη στα Τρίκαλα

Η οικογένεια αποχαιρετά τον 15χρονο Γεώργιο Θ. Μάνη. Η κηδεία θα τελεστεί την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου στις 18:00 στον Άγιο…

Read More


Η Κωνσταντίνα Τούνη ανοίγει μουσικά το Παζάρι Τρικάλων

Η Κωνσταντίνα Τούνη ανοίγει τις εκδηλώσεις του Τρικαλινού Παζαριού στις 14/9/2025 με παράσταση που συνδυάζει παράδοση και σύγχρονο ήχο.

Read More

Load More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.