Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έδωσε δυναμικό παρών στο ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας

2 May 2022 Αθλητικα

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έδωσε δυναμικά το «παρών» σε άλλη μία κορυφαία αθλητική διοργάνωση της χώρας, αναλαμβάνοντας εξ’ ολοκλήρου την υγειονομική κάλυψη του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας, ο οποίος διεξήχθη από τις 27 Απριλίου μέχρι και την 1η Μαΐου, καλύπτοντας μια συνολική διαδρομή 846,6 χιλιομέτρων, με εκκίνηση το Ηράκλειο Κρήτης και τερματισμό τα Ιωάννινα.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια Εθελοντών Σαμαρειτών – Διασωστών του Ε.Ε.Σ, πλήρως εξοπλισμένοι με τον κατάλληλο υλικοτεχνικό εξοπλισμό, βρέθηκαν στα πέντε ΕΤΑΠ του ΔΕΗ Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας που πραγματοποιήθηκαν σε Κρήτη, Αττική, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία και Ήπειρο, αντιμετωπίζοντας επιτυχώς δεκάδες περιστατικά τραυματισμών (τραύματα από πτώσεις, εξάντληση αθλητών κ.α.) που προέκυψαν σε διαγωνιζόμενους και θεατές, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα. Σημειώνεται ότι, οι εθελοντές του Ε.Ε.Σ, παρείχαν υγειονομική κάλυψη και σε όλες τις παράλληλες δράσεις που συνόδευσαν τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο Ελλάδας, ο οποίος επανέφερε την  Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας αγωνιστικής ποδηλασίας.

 

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αφού συνεχάρη τους εθελοντές του Ε.Ε.Σ. για το ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα που κλήθηκαν να φέρουν εις πέρας, ανέφερε: «Θέλω από καρδιάς να σας ευχαριστήσω για την εξαιρετικά σημαντική συμβολή σας σε ακόμα ένα κορυφαίο αθλητικό γεγονός της χώρας, όπως είναι ο ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας.  Πάντοτε είστε παρόντες όποτε σας χρειαστούμε. Η απαιτητική αυτή διοργάνωση, που διεξήχθη σε 5 περιφερειακές ενότητες και δεκάδες Δήμους, είχε συνοδοιπόρους τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Σε όλες τις περιοχές το κόκκινο του Ερυθρού Σταυρού ήταν εκεί, με τους εκατοντάδες των εθελοντών του, οι οποίοι πάντα με χαμόγελο και αστείρευτη ενέργεια παραδίδουν μαθήματα ανθρωπιάς, αγάπης, στήριξης και αλληλεγγύης. »

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

Share:
Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πτώση θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Τον πολυαγαπημένο μας αδελφό και θείο, Δημήτριο Παναγιώτου …
Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία, Βασιλική Μπραχάλα …