Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ο Χρίστος Λιάπης για το 1ο Προσυνέδριο της ΝΔ, για τους εργαζόμενους και τους άνεργους

«Με έναν Πρόεδρο που πρώτα (μας) ακούει και μετά μιλάει. Από τη Νίκαια για τη νίκη»

Η αρχή ενός νέου πολιτικού μηνύματος το οποίο φέρνει στο επίκεντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος τους συμπολίτες μας που είτε έχουν χάσει τις δουλειές τους, είτε αγωνιούν για το εργασιακό τους μέλλον, σηματοδοτήθηκε με το 1ο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου, στη Νίκαια.

Ένα μήνυμα το οποίο θέτει τέλους στους παρωχημένους πολιτικούς μονολόγους των κομματικών συνεδρίων και προσυνεδρίων του χθες. Με σύντομες εισηγήσεις ομιλητών που στην πλειονότητά τους δεν είναι κομματικά στελέχη, αλλά άνθρωποι της αγοράς και της κοινωνίας.

Δίνοντας λόγο στους συμμετέχοντες για να παρεμβαίνουμε με τις ερωτήσεις μας, ζωντανεύοντας έναν αληθινό διάλογο με την κοινωνία. Με τον Πρόεδρο να μην μιλάει από του βήματος, αλλά να κάθεται ανάμεσα στους ακροατές, να ακούει, να συμμετέχει στον προβληματισμό και στις εκφραζόμενες απόψεις και να λαμβάνει τον λόγο όπως κάθε άλλος από τους συμμετέχοντες. Ένας Πρόεδρος που πρώτα (μας) ακούει και μετά μιλάει. Στέλνοντας τον παλμό της ανανέωσης των κομματικών διαδικασιών και αξιών.

Αξίες οι οποίες επιβάλλουν να θέτουμε σε προτεραιότητα του πολιτικού και προγραμματικού μας λόγου τους συμπολίτες μας οι οποίοι καταδικάστηκαν από την κρίση στο περιθώριο της εργασιακής και οικονομικής ζωής.

Είναι αξιοσημείωτο πως, όπως ανέδειξε η καινοτόμος διαδικασία της προσυνεδριακής ηλεκτρονικής συμπλήρωσης 15.000 σχετικών ερωτηματολογίων, παρά τη σκληρή δοκιμασία της κοινωνίας μας από τις αρνητικές συνέπειες της ανεργίας, οι πολίτες προκρίνουν την προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων, έναντι της επιδοματικής πολιτικής που χαρίζει αλυσιτελή και ανεπαρκή οικονομικά παυσίπονα, αντί να εξασφαλίζει προοπτικές επανάκαμψης.

Επενδύσεις και αναπτυξιακές προοπτικές οι οποίες είναι σύμφυτες με το πολιτικό DNA της παράταξής μας και όχι οψίμως ανακαλυφθείσες για επικοινωνιακούς λόγους, όπως συμβαίνει προσφάτως από την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά μου και από το πεδίο του επιστημονικού και επαγγελματικού μου ενδιαφέροντος, δεν θα μπορούσα να μην υπογραμμίσω πως η φετινή παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας είναι αφιερωμένη στη σχέση της Ψυχικής Υγείας με την Εργασία, προσεγγίζοντας τον αρνητικό αντίκτυπο της ανεργίας στην ψυχική υγεία των πολιτών, αλλά και την αναγκαιότητα βελτιστοποίησης των ψυχολογικών παραμέτρων του εργασιακού περιβάλλοντος, των ανασφαλειών και των πιεστικών χαρακτηριστικών που το προσδιορίζουν εντός της διαρκούσης και επιδεινούμενης οικονομικής κρίσης. Της κρίσης απέναντι στην οποία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία φέρνει την απάντηση.

Απάντηση ήθους, ανανέωσης και ουσίας. Δείγματα αυτού του ανανεωτικού ήθους έδειξε ήδη ο Πρόεδρος με την πρόσφατη ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου για πρώτη φορά Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως δεν αναλώθηκε σε καταγγελτική αποδόμηση της Κυβέρνησης, αλλά (καίτοι πρόκειται για τη χειρότερη Κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης), ο Κυριάκος μίλησε μόνον για τις προοπτικές που εξασφαλίζει το Κυβερνητικό Πρόγραμμα της ΝΔ για τη χώρα. Προοπτικές που ζυμώνονται καθημερινά με τις γνώμες και τους προβληματισμούς των πολιτών, μέσα σε ένα ανοικτό κόμμα.

Με ρηξικέλευτες διαδικασίες νέας πνοής, όπως τα Προσυνέδρια που ξεκινώντας από τη Νίκαια και συνεχίζοντας σε άλλες πόλεις της Ελλάδος θα οδηγήσουν στην προγραμματική και οργανωτική κορύφωση του 11ου Συνεδρίου της ΝΔ, τον προσεχή Δεκέμβριο. Από τη Νίκαια, για τη νίκη, για την ανάπτυξη και για τη χώρα!

Χρίστος Χ. Λιάπης MD, MSc, PhD
Ιατρός – Διδάκτωρ Παν/μίου Αθηνών

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή