Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ολοκλήρωση της 5ης εταιρικής συνάντησης του σχεδίου ESVET και της κατάρτισης του προσωπικού του ΑΚΕΘ

Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού σχεδίου ESTABLISHMENT OF A MODULAR ECVET SYSTEM IN EUROPE (ESVET), που έχει εγκριθεί και χρηματοδοτείται από την Εθνική Μονάδα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων της Τουρκίας και το ERASMUS+, πραγματοποιήθηκε, από τις 16 εώς τις 20 Οκτωβρίου στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, η πέμπτη εταιρική συνάντηση του σχεδίου καθώς και η κατάρτιση του προσωπικού και των συνεργατών των εταίρων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πιστοποίησης του σχεδίου.

Ο κύριος σκοπός του έργου είναι η ανάπτυξη ενός αρθρωτού συστήματος κατάρτισης σύμφωνα με τις αρχές του ECVET στον τομέα του Event Management. Επιπλέον του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας συμμετέχουν ως εταίροι οργανισμοί, ινστιτούτα, Πανεπιστήμια και δημόσιοι φορείς από τις χώρες: Βουλγαρία, Πορτογαλία, Γερμανία, Λετονία και Ρουμανία ενώ συντονιστής του σχεδίου είναι ο οργανισμός Inovasyon Proje της Τουρκίας.

Στην εταιρική αυτή συνάντηση, η οποία διοργανώθηκε από τον οργανισμό Crefop που εδρεύει στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας, παρουσιάστηκε και αναλύθηκε το χρονοδιάγραμμα των επόμενων δραστηριοτήτων του σχεδίου. Αυτές αφορούν στις διαδικασίες ολοκλήρωσης της επίσημης ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας του σχεδίου, η οποία ενσωματώνει την εκπαιδευτική μεθοδολογία που αναπτύχθηκε σε προηγούμενη φάση του σχεδίου, καθώς και στην ανάπτυξη των διαδικασιών για την πραγματοποίηση της πιλοτικής εφαρμογής του εκπαιδευτικού προγράμματος κατάρτισης που θα παρέχεται στα πλαίσια του σχεδίου ESVET.

Επιπλέον της εταιρικής συνάντησης, πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση των εκπροσώπων των εταίρων στη χρήση της ηλεκτρονικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας καθώς και στις εκπαιδευτικές μεθόδους που θα χρησιμοποιηθούν κατά τη διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος κατάρτισης.

Εκ μέρους του Αναπτυξιακού Κέντρου Θεσσαλίας συμμετείχαν τόσο στην εταιρική συνάντηση όσο και στην κατάρτιση οι συνεργάτες του και πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ενηλίκων, κος Παπαβασιλείου Γιάννης και οι κες Καρούτη Ισαβέλλα και Μπεσσίρη Ελευθερία.

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή