Ελλάδα

«Ουδέν ψευδέστερον ουδέν, ανακριβέστατον» η εξίσωση τριτέκνων – πολύτεκνων

Τί καταγγέλει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων

27 May 2024

Τί καταγγέλει η Πανελλαδική Ομοσπονδία Τριτέκνων

«Κοροϊδία» και «εμπαιγμό» χαρακτηρίζει η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) την εξίσωση των τριτέκτων με τις πολύτεκνες οικογένειες, που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Ομοσπονδία, οι διευκολύνσεις και παροχές που θα ισχύουν για τους ίδιους – καθώς πλέον θα ανήκουν στην κατηγορία των πολυτέκνων, αποτελεί ψέμα καθώς ήδη ισχύουν από το 2006 και έχουν δοθεί ήδη.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει πως οι 21 ακόμη παροχές/διευκολύνσεις που ισχύουν στους πολυτέκνους και που θα επεκταθούν και στις τρίτεκνες οικογένειες, αποτελεί «μέγα ψέμα», καθώς το 80% των εν λόγω παροχών έχει ήδη δοθεί στους δικαιούχους και καλεί την κυβέρνηση να προβεί σε πραγματικές και όχι αόριστες ενέργειες για το πρόβλημα του δημογραφικού στη χώρα, διεκδικώντας άνευ όρων εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους.

Αναλυτικά όλη η ανακοίνωση της ΟΠΟΤΤΕ:

«Τον τελευταίο μήνα παρακολουθούμε στα ειδησεογραφικά site και κανάλια να διαλαλούν ότι θα έχουμε σοβαρή “θετική ανατροπή” στον χαρακτηρισμό ως πολυτέκνους και τους τριτέκνους. Αυτό το διακύβευμα, ξεκίνησε αρχές Μαρτίου με δηλώσεις της “αρμοδίας” Υπουργού, σε διάφορα κανάλια και ειδησεογραφικούς ιστοτόπους και με ιδιαίτερη έπαρση, ότι θα γίνει αυτή η ανατροπή και ότι ευρίσκεται σε συνεννόηση  και με εκπροσώπους πέραν των άλλων και με τους τριτέκνους. Ουδέν ψευδέστερον ουδέν  ανακριβέστατον.

Μάλιστα, για να γίνει πιο πειστική, παρέθεσε ότι έχουν 21 ακόμη παροχές/διευκολύνσεις που ισχύουν στους πολυτέκνους και θα τις επεκτείνουν και στις τρίτεκνες οικογένειες και έτσι θα είναι και οι τρίτεκνοι πολύτεκνοι. Μέγα Ψέμα. Από τις 21 παροχές που κατά κόρον από τον Μάρτιο το διατυμπανίζει στα ΜΜΕ και Κοινωνικά Δίκτυα, ήδη το 80% αυτών έχουν δοθεί και ισχύουν από το 2006, και βεβαίως δεν είναι ΕΞΟΜΟΊΩΣΗ, αλλά ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ.

Επίσης, από τον Μάρτιο μάς δήλωνε ότι θα εκπονηθεί Εθνικό Σχέδιο Αντιμετωπίσεως του Δημογραφικού και ΄΄σε συνεργασία και με τους φορείς, πχ και τρίτεκνους΄΄ και θα παρουσιασθεί από τον Πρωθυπουργό περί τα μέσα Μαΐου.  

Σε συνάντησή μας με τον κ. Πρωθυπουργό σε μια από τις εξορμήσεις του για τις ευρωεκλογές μας απάντησε ότι ΄΄μην ανησυχείτε, θα είσθε ικανοποιημένοι΄΄ αλλά σε ερώτησή μας εάν θα εξομοιωθούν οι τρίτεκνες οικογένειες με τις πολύτεκνες ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΌΣ. Και ότι στις ανακοινώσεις που θα έκανε την Πέμπτη 23/5/2024 θα ανακοίνωνε ΄΄ΣΟΒΑΡΆ΄΄μέτρα και για τους τριτέκνους. Ο κ. Πρωθυπουργός, δεν πέρασαν δύο ημέρες και το λησμόνησε.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ.

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ.

Μόνο, λόγια, μόνο αοριστολογίες, μόνο αμπελοφιλοσοφίες και γενικόλογες εκφράσεις και πολλά ΄΄Θα, Θα…, πρέπει να γίνει…,θα πρέπει ο ιδιωτικός τομέας να…΄΄.Ο ίδιος όμως περί του πρακτέουΜΗΔΕΝ.

Αν και γνωρίζει ότι ο δείκτης γονιμότητας για να ανανεωθεί ο πληθυσμός πρέπει να είναι στο 2,1 (δηλαδή πάνω από 2 παιδιά) δεν ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ για το δημογραφικό.

ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΕ ΑΠΟ ΧΘΕΣ,

ΣΟΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ,

ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ.

Το πρόβλημα είσθε εσείς που δεν θέλετε, όχι δεν μπορείτε. Το κόστος που θα απαιτηθεί, δεν πρόκειται να επηρεάσει την οικονομία της χώρας επί το δυσμενέστερο. Απεναντίας θα συμβάλλει θετικά στην βελτίωση των οικονομικών δεικτών, της κοινωνικής δικαιοσύνης και πρωτίστως το μέλλον της Πατρίδος μας.

Εμείς αυτά που ακούσαμε στην συνέντευξη του πρωθυπουργού για το εθνικό σχέδιο δράσης για το δημογραφικό ήταν κάποιες πολιτικές που προτίθεται να εφαρμόσει η κυβέρνηση χωρίς να ενημερώνει πότε θα τις εφαρμόσει, που θα βρει τα χρήματα, τι στόχο έχουν αυτές οι πολιτικές και πότε θα παράξουν αποτελέσματα. Δηλαδή στη συνέντευξη του ο πρωθυπουργός μας είπε μόνο αόριστα πράγματα και μάλιστα δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογέςΓιατί άραγε;

Το Δημογραφικό Πρόβλημα της Πατρίδος μας δεν είναι θέμα για τις προεκλογικές σας εκστρατείες και τηλεπαράθυρα για να αυξήσετε ΄΄την συσπείρωση΄΄.

ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΙΕΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΠΛΗΡΗ ΚΑΙ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ»

Trikalanews
Author: Trikalanews


«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Τα νέα της πόλης

«Εξέλιξη»: Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο εξειδικευμένο φροντιστήριο Βιολογίας στα Τρίκαλα

Το φροντιστήριο Βιολογίας «Εξέλιξη» στα Τρίκαλα ξεκινά εγγραφές για τη θερινή προετοιμασία της νέας χρονιάς. Εξειδίκευση, ολιγομελή τμήματα και σταθερές επιτυχίες στις Πανελλαδικές.

Read More

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το trikalanews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε επίσης

Ζήσε τη επόμενη περιπέτειά σου ... στον Παρνασσό!



Μέχρι 5 Νοεμβρίου η επιλογή προθέματος στον Προσωπικό Αριθμό
Ελλάδα Πρωτοσέλιδα

Μέχρι 5 Νοεμβρίου η επιλογή προθέματος στον Προσωπικό Αριθμό

Οι πολίτες έχουν παράταση έως 5 Νοεμβρίου για να επιλέξουν τα δύο πρώτα ψηφία του Προσωπικού Αριθμού τους μέσω myInfo ή ΚΕΠ.

Read More


13ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης: Σήμερα η έναρξη
Λάρισα

13ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης: Σήμερα η έναρξη

Στον Κήπο του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας ξεκινά σήμερα το 13ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης, με 70 Έλληνες και διεθνείς ποιητές και θεματική την «Ελπίδα».

Read More


Εξώδικο του Θανάση Λιούτα προς το bankingnews.gr για συκοφαντικό δημοσίευμα
Βουλευτική Εκπροσώπηση Πρωτοσέλιδα

Εξώδικο του Θανάση Λιούτα προς το bankingnews.gr για συκοφαντικό δημοσίευμα

Ο βουλευτής Τρικάλων Αθανάσιος Λιούτας ζητά τη δημοσίευση εξωδίκου του προς την ιστοσελίδα Bankingnews.gr, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος.

Read More


Κουρέτας καλεί τον Πρωθυπουργό στα εγκαίνια του φράγματος Ληθαίου
Νομαρχιακά Νέα Πρωτοσέλιδα

Κουρέτας καλεί τον Πρωθυπουργό στα εγκαίνια του φράγματος Ληθαίου

Ο Δημήτρης Κουρέτας προγραμματίζει τα εγκαίνια του φράγματος Ληθαίου στα τέλη Σεπτεμβρίου και θα καλέσει τον Πρωθυπουργό.

Read More


Το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης φέρνει διεθνείς ποιητές στα Τρίκαλα
Τα νέα της πόλης Διαβάστε επίσης

Το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης φέρνει διεθνείς ποιητές στα Τρίκαλα

Στις 28 Αυγούστου το 13ο Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης φέρνει στα Τρίκαλα Έλληνες και ξένους ποιητές στο θεατράκι του Ληθαίου.

Read More


Λάρισα Χειροπέδες σε 40χρονο που χτύπησε τη μητέρα του
Λάρισα

Λάρισα Χειροπέδες σε 40χρονο που χτύπησε τη μητέρα του

Σύλληψη 40χρονου στη Λάρισα μετά από καταγγελία της μητέρας του για ξυλοδαρμό. Σύμφωνα με το paidis.com έχει ιστορικό βίας και εξαρτήσεων.

Read More


Συνελήφθη στη Λάρισα με κλεμμένο ΙΧ μετά από απόπειρα διάρρηξης οικίας
Λάρισα

Συνελήφθη στη Λάρισα με κλεμμένο ΙΧ μετά από απόπειρα διάρρηξης οικίας

Άνδρας συνελήφθη στη Λάρισα με κλεμμένο ΙΧ μετά από απόπειρα διάρρηξης. Σχηματίστηκε δικογραφία με κατηγορίες.

Read More


Ελασσόνα: Σύσκεψη για την ευλογιά με τον Υφυπουργό Χρήστο Κέλλα
Λάρισα Πρωτοσέλιδα

Ελασσόνα: Σύσκεψη για την ευλογιά με τον Υφυπουργό Χρήστο Κέλλα

Στην Ελασσόνα πραγματοποιείται σύσκεψη υπό τον Υφυπουργό Χρήστο Κέλλα για την ευλογιά προβάτων, με συμμετοχή επιστημόνων, ΟΠΕΚΕΠΕ και φορέων, με στόχο την ταχεία αντιμετώπιση της νόσου.

Read More


Υποχρεωτική δήλωση κυψελών για τους μελισσοκόμους στα Τρίκαλα
Νομαρχιακά Νέα Διαβάστε επίσης

Υποχρεωτική δήλωση κυψελών για τους μελισσοκόμους στα Τρίκαλα

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τρικάλων ανακοινώνει ότι οι μελισσοκόμοι πρέπει να υποβάλουν δήλωση κυψελών έως 20 Νοεμβρίου 2025, διαδικασία απαραίτητη για ενισχύσεις και αποζημιώσεις.

Read More


Σύλληψη άνδρα στα Τρίκαλα με μικροποσότητα κάνναβης
Τα νέα της πόλης

Σύλληψη άνδρα στα Τρίκαλα με μικροποσότητα κάνναβης

Στα Τρίκαλα, άνδρας συνελήφθη από τη ΔΙ.ΑΣ. με 5,5 γραμμάρια κάνναβης, η οποία κατασχέθηκε.

Read More

Προεπισκόπηση Ιδιωτικότητας

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies ώστε να μπορούμε να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και η βοήθεια στην ομάδα μας να κατανοήσει ποια τμήματα του ιστότοπου βρίσκετε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.