Ουσία και θετικό πνεύμα στη συνεργασία Παπαστεργίου- Μιχαηλίδου για την κοινωνική πολιτική

Τη θετική της έκπληξη για τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Τρικκαίων εξέφρασε από τα Τρίκαλα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Επισκεπτόμενη τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου (την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020), η κ. Μιχαηλίδου είχε συνεργασία για πλήθος θεμάτων που σχετίζονται με

– την κοινωνική πολιτική,
– την εφαρμογή της στα Τρίκαλα βάσει καινοτομιών, και
– προτάσεις που υπέβαλλε ο κ. Παπαστεργίου.

Η συζήτηση, παρόντος του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκα, περιστράφηκε σε ζητήματα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Κοινωνικών Δομών, Κέντρου Κοινότητας, βρεφονηπιακών σταθμών κ.α.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπέβαλε προτάσεις για:

– αύξηση της χρηματοδότησης για την λειτουργία των βρεφικών τμημάτων
– νομοθετική επίλυση των προβλημάτων μετακίνησης ΑΕΜΑ στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ
– επίλυση σε ζητήματα ανανεούμενων συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «εναρμόνιση της οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής»
– ρυθμίσεις για διευκόλυνση εφαρμογής των προγραμμάτων της Κοινωφελούς Εργασίας.

Ακολούθως, ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε την κ. Μιχαηλίδου για τις καινοτομίες σε επίπεδο υλοποίηση προγραμμάτων, όπως, για παράδειγμα, το ότι η απορρόφηση των κονδυλίων του ΤΕΒΑ είναι η ψηλότερη στη χώρα. Επίσης, αναφέρθηκε στα θέματα διαχείρισης κοινωνικών δομών, στις δράσεις διευκόλυνσης υλοποίησης προγραμμάτων σε ωφελούμενους με κοινωνικά κριτήρια, υπενθυμίζοντας το ότι ο Δήμος Τρικκαίων απετέλεσε «οδηγό» για την υλοποίηση των Σχολικών Γευμάτων.

Επίσης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της φιλοξενίας των Κοινωνικών Δομών του Δήμου σε ένα, ενιαίο κτήριο στο κέντρο της πόλης που ολοκληρώνεται σύντομα. Στο κτήριο θα φιλοξενείται πλήθος υπηρεσιών: Κέντρο Κοινότητας, παράρτημα Ρομά, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, Κοινωνικό Εστιατόριο.

Η διαλογική συζήτηση ενισχύθηκε με πρόσθετα στοιχεία για κάθε μία από τις δράσεις αυτές, σε συνδυασμό με ζητήματα που αφορούν σε επιλύσεις προβλημάτων γραφειοκρατικής φύσης. Η υφυπουργός σε δηλώσεις της, εκτός από τη θετική εικόνα για την καινοτόμα δράση του Δήμου Τρικκαίων και σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής, επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας Δήμων – Κυβέρνησης στον τομέα αυτό.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου, Βασιλένα Μητσιάδη, Άκης Αναστασίου, η αντιπρόεδρος του Κέντρου Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη κ. Έφη Λεβέντη, ο πρ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχ. Λάππας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Σακκάς (και ως αντιπρόεδρος του παραρτήματος Τρικάλων ΑμεΑ), και η πρόεδρος του παραρτήματος Τρικάλων ΑμεΑ κ. Ντίνα Δήμα.©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή