Ουσία και θετικό πνεύμα στη συνεργασία Παπαστεργίου- Μιχαηλίδου για την κοινωνική πολιτική

Τη θετική της έκπληξη για τις κοινωνικές δράσεις του Δήμου Τρικκαίων εξέφρασε από τα Τρίκαλα η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου. Επισκεπτόμενη τον Δήμαρχο Τρικκαίων και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου (την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020), η κ. Μιχαηλίδου είχε συνεργασία για πλήθος θεμάτων που σχετίζονται με

– την κοινωνική πολιτική,
– την εφαρμογή της στα Τρίκαλα βάσει καινοτομιών, και
– προτάσεις που υπέβαλλε ο κ. Παπαστεργίου.

Η συζήτηση, παρόντος του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κ. Σκρέκα, περιστράφηκε σε ζητήματα ΚΔΑΠ ΜΕΑ, Κοινωνικών Δομών, Κέντρου Κοινότητας, βρεφονηπιακών σταθμών κ.α.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ υπέβαλε προτάσεις για:

– αύξηση της χρηματοδότησης για την λειτουργία των βρεφικών τμημάτων
– νομοθετική επίλυση των προβλημάτων μετακίνησης ΑΕΜΑ στα ΚΔΑΠ ΜΕΑ
– επίλυση σε ζητήματα ανανεούμενων συμβάσεων των εργαζομένων στο πρόγραμμα «εναρμόνιση της οικογενειακής & επαγγελματικής ζωής»
– ρυθμίσεις για διευκόλυνση εφαρμογής των προγραμμάτων της Κοινωφελούς Εργασίας.

Ακολούθως, ο κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε την κ. Μιχαηλίδου για τις καινοτομίες σε επίπεδο υλοποίηση προγραμμάτων, όπως, για παράδειγμα, το ότι η απορρόφηση των κονδυλίων του ΤΕΒΑ είναι η ψηλότερη στη χώρα. Επίσης, αναφέρθηκε στα θέματα διαχείρισης κοινωνικών δομών, στις δράσεις διευκόλυνσης υλοποίησης προγραμμάτων σε ωφελούμενους με κοινωνικά κριτήρια, υπενθυμίζοντας το ότι ο Δήμος Τρικκαίων απετέλεσε «οδηγό» για την υλοποίηση των Σχολικών Γευμάτων.

Επίσης, ο Δήμαρχος Τρικκαίων αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο της φιλοξενίας των Κοινωνικών Δομών του Δήμου σε ένα, ενιαίο κτήριο στο κέντρο της πόλης που ολοκληρώνεται σύντομα. Στο κτήριο θα φιλοξενείται πλήθος υπηρεσιών: Κέντρο Κοινότητας, παράρτημα Ρομά, Κέντρο Ένταξης Μεταναστών, Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων, Κοινωνικό Εστιατόριο.

Η διαλογική συζήτηση ενισχύθηκε με πρόσθετα στοιχεία για κάθε μία από τις δράσεις αυτές, σε συνδυασμό με ζητήματα που αφορούν σε επιλύσεις προβλημάτων γραφειοκρατικής φύσης. Η υφυπουργός σε δηλώσεις της, εκτός από τη θετική εικόνα για την καινοτόμα δράση του Δήμου Τρικκαίων και σε επίπεδο κοινωνικής πολιτικής, επεσήμανε την ανάγκη συνεργασίας Δήμων – Κυβέρνησης στον τομέα αυτό.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, οι αντιδήμαρχοι κ. Γεωργία Κοτρώνη – Μπαλοδήμου, Βασιλένα Μητσιάδη, Άκης Αναστασίου, η αντιπρόεδρος του Κέντρου Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη κ. Έφη Λεβέντη, ο πρ. πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων κ. Μιχ. Λάππας, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Νίκος Σακκάς (και ως αντιπρόεδρος του παραρτήματος Τρικάλων ΑμεΑ), και η πρόεδρος του παραρτήματος Τρικάλων ΑμεΑ κ. Ντίνα Δήμα.

admins
Author: admins

Share:
Στη Βόρεια Πιερία η φετινή 2η «Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία»

Στη Βόρεια Πιερία η φετινή 2η «Προσκυνηματική Ποδηλατοδρομία»

Ο θεσμός της «Προσκυνηματικής Ποδηλατοδρομίας» που ξεκίνησε την περσινή χρονιά από την κοινή οργανωτικά σύμπλευση …
Να καλυφθούν στο 100% τα οργανικά κενά Δασκάλων ΠΕ 70 και να αυξηθούν οι διορισμοί για το 2024

Να καλυφθούν στο 100% τα οργανικά κενά Δασκάλων ΠΕ 70 και να αυξηθούν οι διορισμοί για το 2024

Κάλυψη του 100% των οργανικών κενών των Δασκάλων κατηγορίας ΠΕ 70 και να γίνουν αυξημένοι διορισμοί για το 2024 …
Επέκταση της πλατφόρμας για ηλεκτρονική επίδοση και ανάπτυξη λογισμικού μετάφρασης εγγράφων

Επέκταση της πλατφόρμας για ηλεκτρονική επίδοση και ανάπτυξη λογισμικού μετάφρασης εγγράφων

Συνεργασία Υπουργείων Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Ποινικής Διαδικασίας …
Σημαντική ενίσχυση για τα Trikala Basket: Συμφωνία με τον Γιάννη Βαβάτσικο

Σημαντική ενίσχυση για τα Trikala Basket: Συμφωνία με τον Γιάννη Βαβάτσικο

Τα Trikala Basket ανακοίνωσαν με ενθουσιασμό την προσθήκη του 33χρονου διεθνή αθλητή Γιάννη Βαβάτσικου στην ομάδα τους …