Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και Συνδρόμου Down στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης και την Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down, στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων ξεκίνησε η δεύτερη φάση δράσεων με θέμα: «Όλοι έχουμε φωνή-όλοι είμαστε ίσοι και διαφορετικοί.» Στο πλαίσια αυτών των Ημερών απαγγέλθηκαν ποιήματα, τα οποία προσωπογραφούν παιδιά με ειδικές ανάγκες γραμμένα από την συντονίστρια της δράσης κα. Κουκούδα Βάγια και αποτελούν αφιέρωμα στα παιδιά του ΕΕΕΕΚ Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Τα παιδιά σε κυκλικό σχηματισμό απήγγελαν τα ποιήματα και ταυτόχρονα ενημερωνόταν  για την μορφή αναπηρίας του εκάστοτε παιδιού, στο οποίο αναφερόταν το κάθε ποίημα. Παράλληλα εξέφραζαν  συναισθήματα και σκέψεις. Στη συνέχεια, διδάχθηκε ένα ηχητικό παραμύθι με τίτλο «Το ξενοδοχείο των Φαντασμάτων» το οποίο εμπνεύστηκε μαθητής του ΕΝΕΕΓΥΛ Τρικάλων και διασκευάστηκε από την συντονίστρια της δράσης, στο πλαίσιο βιωματικής διδασκαλίας. Ταυτόχρονα, μοιράστηκαν φύλλα εργασίας που στόχευαν στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης και στη ανάδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων και ταλέντων των ατόμων αυτών, τα οποία κατορθώνουν να υπερκεράσουν οποιαδήποτε αναπηρία και συντελούν στην ανάπτυξη πολιτισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Απώτερος στόχος των δράσεων  είναι να προβληματιστούν οι μαθητές/τριες και να υιοθετήσουν στάσεις και συμπεριφορές υπέρ των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας ατόμων με διαφορετικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους Ειδικούς Παιδαγωγούς του σχολείου μας κ. Διατσίγκο Δημήτριο και κ. Κουκούδα Βάγια, οι οποίοι οργάνωσαν και υλοποίησαν αυτές τις δράσεις συνεχίζοντας την παράδοση του σχολείου που αναδεικνύει τον σεβασμό της διαφορετικότητας και την αξία της συνεκπαίδευσης και συμπερίληψης παιδιών με ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Επίσης ευχαριστούμε τις εκπαιδευτικούς κ. Μπίλλα Κωνσταντίνα, κ. Αντιγόνη Ανδρέου, και κ. Στουκογεώργου Αναστασία, οι οποίες συνέβαλαν στην επιτυχημένη πραγματοποίηση των δράσεων.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή