Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Παρουσίαση βιβλίου «Ταξιδεύοντας στην εποχή του ανθρώπου. Η ζωή στην Ανθρωπόκαινο»

Ο καθηγητής-συγγραφέας Ζαχαρίας Σκούρας και οι Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου «Ταξιδεύοντας στην εποχή του ανθρώπου. Η ζωή στην Ανθρωπόκαινο» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020, στις 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθν. Αμύνης 4, Θεσσαλονίκη).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο κ.Θεόδωρος Δαρδαβέσης, Καθηγητής-Κοσμήτορας της Σχολής Υγείας του ΑΠΘ, ο κ. Άρης Στυλιανού, Αναπληρωτής Καθηγητής-Πρόεδρος του τμήματος Πολιτκών Επιστημών του ΑΠΘ, ο κ. Ζαχαρίας Σκούρας, καθηγητής του ΑΠΘ και συγγραφέας, και ο κ. Ανδρέας Γερμανός από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

Την εκδήλωση συντονίζει ο κ. Σταύρος Τζίμας, Δημοσιογράφος της εφημερίδας «Καθημερινή» και του ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Πού και πώς αποτυπώνεται το πέρασμα του χρόνου στο Σύμπαν, στη Γη, στη Ζωή; Γιατί η ζωή είναι τόσο πολύπλοκη; Είναι τα πάντα δημιουργήματα ενός υπέρτατου Θεού, ή η τύχη “παίζει ζάρια”; Είμαστε δέσμιοι των γονιδίων και της κληρονομικότητας; Είναι ο καθένας μας μοναδικός; Ποιοί παράγοντες διαμορφώνουν την ιδιαιτερότητά μας; Υπάρχει ύπαρξη χωρίς συνύπαρξη; Συμβίωση ή πόλεμος; Τί είναι η “οριζόντια κληρονομικότητα”; Πού και πόσο διαφέρουμε από τον χιμπατζή; Μπορούμε να ξαναγίνουμε νέοι; Τί στιγματίζει ο “κοινωνικός δαρβινισμός”; Μπορεί να συνδυασθεί η Βίβλος με τους Γεωλογικούς Αιώνες και την Εξέλιξη της Ζωής; Τί ρόλο παίζει το περιβάλλον, στενό ή ευρύ, στη διαμόρφωση και την εκδήλωση της ζωής; Είναι οι φυσικοί πόροι ατελείωτοι; Τί είναι η κλιματική αλλαγή; Τί είναι ο Κόκκινος Κατάλογος; Μπορεί ο λύκος να γίνει συνεργάτης του ανθρώπου; Είναι ο άνθρωπος “γεωλογικός παράγοντας”; Τί είναι η “Ανθρωπόκαινος Εποχή”; Μπορούμε να διαμορφώσουμε το μέλλον μας; Τί το ιδιαίτερο προσφέρει η Βιολογία;” Είναι κάποια από τα ερωτήματα που περιμένουν απαντήσεις μέσα από τις σελίδες του βιβλίου.

Το βιβλίο ξεκινά με τη φράση Αριστοτέλη (από τα Πολιτικά 1256b20) «Η φύση δεν κάνει τίποτα ούτε ατελές ούτε μάταιο», προβάλλοντας την πρόθεση του συγγραφέα να αναμοχλεύσει τη ζωή και τα φαινόμενα που τη διέπουν, μέσα στη φύση και την κοινωνία των ανθρώπων.

Το βιβλίο «Ταξιδεύοντας στην εποχή του ανθρώπου. Η ζωή στην Ανθρωπόκαινο”απευθύνεται σε κάθε άνθρωπο που δεν εφησυχάζει, που σκέπτεται, που νοιάζεται για την ύπαρξη και τη συνύπαρξη, τη ζωή και τη συνέχειά της, ανεξάρτητα από την ηλικία, το φύλο, το μορφωτικό επίπεδο, τις πεποιθήσεις και το επάγγελμα.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή