Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

ΠΕΡΟΥ: Λεωφορείο έπεσε σε χαράδρα. Τουλάχιστο 32 άνθρωποι νεκροί, και 22 οι τραυματίες

Τραγωδία σημειώθηκε στο Περού, όταν ένα λεωφορείο γεμάτο επιβάτες έπεσε σε χαράδρα. Τουλάχιστον 32 άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο παιδιά, έχασαν τη ζωή τους και 22 ακόμα τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και η αστυνομία.

Ο πρώτος απολογισμός από το δυστύχημα με το λεωφορείο στο Περού, που έκανε λόγο για 17 νεκρούς, πολύ γρήγορα αυξήθηκε στους 26, κατόπιν στους 29, έπειτα στους 32 νεκρούς.

Επρόκειτο για το τρίτο συγκοινωνιακό δυστύχημα με μεγάλο αριθμό θυμάτων μέσα σε μόλις τέσσερις ημέρες στο Περού. Στο λεωφορείο επέβαιναν 63 άνθρωποι. Το όχημα είχε αναχωρήσει από την Ουάνουκο (βορειοανατολικά) για τη Λίμα, την πρωτεύουσα.

Ο οδηγός που βρισκόταν στο τιμόνι την ώρα του δυστυχήματος σκοτώθηκε. Ο δεύτερος οδηγός έχει τεθεί υπό κράτηση.

Νωρίτερα ο Φρέντι Λοάρτε, ο επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, είχε δηλώσει πως αναμένεται να φθάσει στον τόπο της τραγωδίας γερανός για να υψώσει το λεωφορείο ώστε τα σωστικά συνεργεία να μπορέσουν να βγάλουν θύματα παγιδευμένα στο κουφάρι του οχήματος.

«Δυστυχώς, ανασύραμε 32 πτώματα», ανακοίνωσε ο Σέσαρ Σερβάντες, αξιωματικός της αστυνομίας, σύμφωνα με τον οποίο το δυστύχημα οφειλόταν στην «απερισκεψία» του οδηγού, ο οποίος κινείτο «με μεγάλη ταχύτητα».

Ανάμεσα στα θύματα είναι δυο παιδιά τριών και έξι ετών.

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή